Kuyt krijgt steun: "Hij kan nog naar Brugge, Anderlecht en Genk"

Dirk Kuyt
Dirk Kuyt Foto: © BSR Agency

Dirk Kuyt gaf onlangs in een interview aan dat men in Nederland altijd negatief is. Volgens de huidig trainer van Beerschot wil men in Nederland altijd mensen afvallen. Hij krijgt steun uit onverwachte hoek: van René van der Gijp en Johan Derksen.

"Dirk heeft best wel een punt. We zijn hier cynisch en spelen best wel op de man en een beetje negatief zijn we ook wel", zegt Van der Gijp bij Vandaag Inside. "Die Belgen zijn wel totaal anders. Ik zou Dirk aanraden om lekker in België te blijven werken. Je ziet het aan Jan Boskamp, die heeft zijn hele leven in België gewoond. Als je het daar naar je zin hebt."

Volgens Van der Gijp zijn er in België genoeg opties voor de voormalig voetballer: "Hij kan nog naar Brugge, Anderlecht, Genk en dan kan je nog een keer naar het buitenland en kom je weer terug. Het is een heerlijk land om in te leven. Het is hier nou eenmaal meer op de man gespeeld, zo is het nou eenmaal. In België is het veel gemoedelijker. Hij stoort zich er hier aan, dus dan ben je daar beter af."

Lees meer:
0 reacties