Lang baalt van nederlaag: "Het had zo mooi kunnen zijn"

Noa Lang baalt
Noa Lang baalt Foto: © Pro Shots

Noa Lang was woensdagavond belangrijk namens Oranje tegen Kroatië in de Nations League. Met een late goal bezorgde hij Oranje nog wel een verlenging, later ging het echter alsnog mis. Bij de NOS was de aanvaller dan ook teleurgesteld.

"Ik dacht: we gaan er nu over. Dit deed me terugdenken aan Argentinië. Ik had al een goed gevoel toen ik er in kwam. Ik ben een speler die in tien minuutjes ook altijd een moment heb dat er een kans komt. Vandaag ben ik in beperkte tijd in drie, vier momenten betrokken geweest. Dat is mooi, maar ik had liever gewonnen."

Toen Lang het veld betrad, wist hij wat hem te doen stond. "Je kan bij zo’n invalbeurt doen wat je gevoel zegt', legt Lang uit. Zijn taak was simpel. 'We gingen heel opportunistisch spelen. Dat kan voor mij lastig zijn, maar ik stond op de goede plaats. De taak? Forceer maar wat. Acties, steekballen, ballen er in gaan gooien. Doen waar ik goed in ben."

In de verlenging had Lang wederom de gelijkmaker op zijn voet. Helaas voor Lang vloog de bal er niet nog een keer in. "Die was klote. De bal spinde op me af. Die bal moet er wel in, maar het is makkelijker gezegd, dan gedaan. Hij kwam best hard, ik was er ook al voorbij. Ik maakte een stapje terug, het was een moeilijke hoek. Hij moet er in, natuurlijk, maar geloof me, dit was echt een lastige bal om te pakken."

Lang vertelt ook eerlijk over het onderhoud dat hij had met bondscoach Ronald Koeman onlangs. Die vindt dat de aanvaller te veel gele kaarten pakt. "Ik hoor het wel vaker. Ik heb de bondscoach ook eerlijk verteld dat ik beoordeeld moet worden op mijn voetbalkwaliteiten. We zijn voetballers toch? Als je mijn kaarten ziet, zijn het niet de meest slimme. Maar het gaat om goals en assists toch, denk ik?"

Lees meer:
0 reacties