Lang debuteert in Oranje: ''Ik was niet nerveus''

Hoewel Oranje vrijdagavond allesbehalve wist te imponeren, zal Noa Lang het bezoek aan Letland niet snel meer vergeten. De aanvaller van Club Brugge maakte tegen de Letten namelijk voor het eerst zijn opwachting in de nationale ploeg.

Lang beleefde een fenomenaal eerste seizoen in België, maar moest geduldig wachten op zijn eerste uitverkiezing voor de nationale ploeg. Daar kwam onlangs eindelijk verandering in. Ook Louis van Gaal zag de nummer 10 van Club Brugge schitteren tegen Paris Saint-Germain en kon dus niet meer om hem heen. Begin deze week mocht Lang zich eindelijk melden bij Oranje en een paar dagen later maakte hij dus zijn opwachting binnen de lijnen. Lang kwam na ruim een uur binnen de lijnen voor Steven Berghuis en maakte in het halfuur dat hij kreeg een prima indruk.

''Er is altijd ruimte voor verbetering, maar op zich ging het prima'', blikte Lang na afloop van het kwalificatieduel voor het WK van 2022 in Qatar bij de NOS (via Voetbal International) terug op zijn debuut. '''Ik was niet echt nerveus. Het klinkt misschien gek, want het is mijn debuut, maar voor mij is het ook gewoon een wedstrijd.'' Oranje beleefde een moeizame avond in Letland, maar met Lang binnen de lijnen gebeurde er toch nog het een en het ander voor het Letse doel. '''Ik ben bij ongeveer drie kansen betrokken geweest. Bij die kans van Memphis lag de bal niet lekker voor mezelf. Ik speelde hem daarom in de loop mee naar Memphis; jammer genoeg ging hij er niet in.''

https://twitter.com/OnsOranje/status/1446585631170236421?s=20

Rechtsbuiten

In Blauw-Zwart maakt Lang furore als linksbuiten. Bij Oranje lijkt hij zich vooral te moeten richten op de rechterflank. Vrijdagavond viel hij in op die positie. Het maakt de smaakmaker van Club Brugge echter weinig uit waar hij speelt. ''Als je een goede voetballer bent, dan maakt de positie niet uit. Ik ben ook iemand die op intuïtie voetbalt en die probeert aan te voelen wat nodig is. Ik denk dat dat vanavond wel oké is gegaan. Dat ik als rechtsbuiten ben ingevallen, maakt het debuut er niet minder mooi op'', aldus de aanvaller.

Maandagavond speelt Oranje een thuiswedstrijd tegen Gibraltar. Mogelijk zitten er dan opnieuw speelminuten in het vat voor Lang.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1446728415571292165?s=20
Lees meer: