Lang en De Ketelaere klikken: ''Voetbal zoekt voetbal''

©Photo by Nico Vereecken
©Photo by Nico Vereecken Foto: © ©Photo by Nico Vereecken

Blijdschap en vooral opluchting voelde Club Brugge toen Bas Dost begin dit jaar werd gepresenteerd als nieuwe spits. Eindelijk had Philippe Clement zijn gewenste aanvalsleider binnen. Ruim een halfjaar later moet Dost echter genoegen nemen met een reserverol. Niet de boomlange spits, maar Noa Lang en Charles de Ketelaere maken furore in de punt van de aanval. Ook in het thuisduel met Beerschot waren ze op dreef.

Dost begon het seizoen weliswaar nog als basisspeler, maar het duurde niet heel lang voordat Clement het over een andere boeg ging gooien. In de tweede helft van het bezoek aan Union trad Club Brugge aan met twee spitsen: De Ketelaere en Lang. De omzetting van Clement pakte goed uit. Club ging beter voetballen en vertrok door een late treffer van Eduard Sobol alsnog met de drie punten naar huis. Het thuisduel met Cercle resulteerde weliswaar niet in een zege, maar opnieuw wierp de combinatie Lang en De Ketelaere haar vruchten af. De Ketelaere stak Lang weg, die de vrijstaande Ruud Vormer vond: 1-0.

Inmiddels zijn we vijf speeldagen onderweg. Lang en De Ketelaere waren gezamenlijk al goed voor vier goals en zes assists. Gezamenlijk zijn ze dus bij liefst tien van de elf competitietreffers betrokken geweest. Ook tegen Beerschot sloeg het nieuwe spitsenduo van Club Brugge toe. ''Het was een mooie bal op Charles, hij maakte hem mooi af'', zei Lang na afloop. Over zijn eigen prestaties is hij weliswaar nog niet helemaal tevreden, maar over de connectie met De Ketelaere is hij erg enthousiast. ''Voetbal zoekt voetbal, je hebt die intelligentie of je hebt het niet. Als je dat hebt, dan gaat het vanzelf. Dan klikt het. Charles en ik hoeven niet veel met elkaar te praten.''

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1428038985893302272?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda