Lang: ''Ik wil laten zien dat ik volwassener ben geworden''

PHOTONEWS 10926335 275
PHOTONEWS 10926335 275 Foto: © Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Noa Lang meldde zich maandag voor het eerst in zijn loopbaan bij het Nederlands elftal. Zijn selectie is een beloning voor zijn uitstekende prestaties in het shirt van Club Brugge. Hij is er dan ook op gebrand om zichzelf in de komende anderhalve week van zijn beste kant te laten zien. ''Ik ben gegroeid. Zowel als speler als mens.''

Het was niet langer de vraag of, maar wanneer de aanvaller van Club Brugge een uitnodiging zou krijgen van Louis van Gaal, de bondscoach van Oranje. Lang was in het afgelopen seizoen al de grote uitblinker bij Club Brugge en trok die vorm moeiteloos door in de eerste twee maanden van het nieuwe seizoen. Dat demonstreerde hij onder meer in het Champions League-duel met Paris Saint-Germain. Toen werd hij na afloop verkozen tot Man of the Match. Het was de bevestiging dat hij zich ook op het hoogste niveau met de beste spelers kan meten.

Deze week mag hij zich dus laten zien bij het Nederlands elftal. Lang vertelde afgelopen zondag bij Rondo al dat hij staat te popelen om te vlammen in het Oranjeshirt. Die woorden herhaalde hij tegenover de camera's van OnsOranje. ''Het is een mooi moment in mijn carrière. Mijn vrienden en familie reageerden heel blij. Mijn moeder was ook een beetje emotioneel. Iedereen was heel erg trots op mij. Ze vinden dat ik het verdiend heb'', aldus Lang. De smaakmaker van Club Brugge is niet naar Nederland afgereisd om de kat uit de boom te kijken. ''Ik wil mezelf van mijn beste kant laten zien. Ik wil laten zien dat ik in België een volwassenere jongen ben geworden.''

https://twitter.com/OnsOranje/status/1445346543230390281?s=20

Hij heeft sinds zijn komst naar de Jupiler Pro League inderdaad een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt. ''Ik ben gegroeid. Zowel als speler als mens. Dat wil ik nu hier laten zien'', aldus Lang. Of hij ook daadwerkelijk zijn debuut gaat maken in Oranje, zal moeten blijken. Vrijdag speelt Nederland de uitwedstrijd tegen Letland, waarna het drie dagen later bezoek krijgt van Gibraltar.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
Anderlecht
18:30
Club Brugge
do
28/09
Club Brugge
20:45
Genk
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 6 5 14
2 Anderlecht 7 2 14
3 Club Brugge 6 13 13
4 Cercle Brugge 7 3 12
5 Antwerp 6 9 11
6 Genk 6 6 11
7 Sint-Truiden 7 1 11
Bekijk de hele stand