Lang mag ondanks mindere vorm hopen op minuten in Oranje

PHOTONEWS 10942513 128
PHOTONEWS 10942513 128 Foto: © Federico Pestellini/Panoramic /Photo News

Noa Lang beleeft niet zijn beste periode sinds zijn komst naar Club Brugge in het najaar van 2020. De aanvaller is er na de winterstop nog niet in geslaagd om zijn stempel te drukken op het spel van Blauw-Zwart. Afgelopen zaterdag belandde hij zelfs op de bank. Maar Lang mag desondanks hopen op minuten in Oranje.

De Nederlander kreeg in oktober zijn eerste oproep voor de nationale ploeg. Waar voormalig bondscoach Frank de Boer vorig seizoen nog niet op Lang rekende, had Louis van Gaal weinig tijd nodig om overtuigd te raken van de aanvaller van Club Brugge. Van Gaal liet Lang debuteren tegen Letland en een paar dagen later had hij zijn eerste basisplaats. Lang betaalde het vertrouwen van de bondscoach terug met een assist.

Lees ook: Lang en Danjuma laten zich gelden bij Oranje

Ook in november mocht Lang zich melden bij Oranje, al was er toen geen belangrijke rol voor hem weggelegd. Hoewel de nummer 10 van Club Brugge al weken in mindere vorm verkeert, mag hij hopen op een uitnodiging voor de komende oefeninterlands tegen Denemarken en Duitsland. Niet alleen omdat Lang onlangs werd opgenomen in de voorselectie. Dat geldt namelijk ook voor Arnaut Danjuma, Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Cody Gakpo, allemaal buitenspelers.

Weinig voorbereidingstijd

De concurrentie op de flanken is moordend. Maar Van Gaal heeft aangegeven dat hij in de aanloop naar het WK in Qatar van plan is om veel te gaan wisselen. De bondscoach zal wel moeten. Veel voorbereidingstijd heeft hij namelijk niet. ''In november krijgen we een week, maar dat geldt niet voor alle spelers'', citeert Voetbal International Van Gaal in een video van Ons Oranje. ''Sommige spelers komen nog niet eens meteen de eerste dag, daar moet ik op wachten.''

Dit betekent dat de bondscoach van Oranje de komende oefeninterlands tegen Denemarken en Duitsland alvast gaat gebruiken als voorbereiding op het WK. ''De speelwijze, maar ik zal ook heel veel wisselen met spelers. Niet tijdens de wedstrijden, maar in de basisopstellingen'', aldus Van Gaal. Dat lijkt goed nieuws voor Lang. De nummer 10 van Club stond vooralsnog één keer aan de aftrap bij Oranje. Of hij daadwerkelijk tot de selectie voor de komende interlands behoort, zal vrijdag blijken. Dan maakt Van Gaal zijn definitieve selectie bekend.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda