Lang niet opgeroepen voor Nederlands elftal: "We zijn dubbel bezet"

Noa Lang
Noa Lang Foto: © Pro Shots

Ronald Koeman heeft Club Brugge-aanvaller Noa Lang opnieuw links laten liggen bij het Nederlands elftal. De bondscoach van Oranje zag Matthijs de Ligt, Cody Gakpo, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen uitvallen door een virusinfectie en riep drie vervangers op om ervoor te zorgen dat elke positie dubbel bezet is.

Oranje heeft alsnog geen pure linksbuiten in zijn selectie. Koeman besloot niet om Lang bij zijn selectie te halen, na het uitvallen van Gakpo. "Wat ik al zei: we zijn op iedere positie dubbel bezet", zegt Koeman op een persconferentie van Oranje. "Dan vind ik het niet nodig om nog meer spelers erbij te halen. We hebben ook met een Brobbey aan de zijkant getraind."

Koeman vindt niet dat Nederland minder kans heeft tegen Frankrijk, vanwege de virusproblemen binnen de selectie. "Het is duidelijk dat dit misschien niet het elftal is dat je zou hebben als iedereen erbij was, dat is logisch. Ik denk alleen niet dat we ineens minder kans hebben, want voetbal is een raar spelletje. Ook met deze elf heb ik alle vertrouwen in een goed resultaat", aldus Koeman.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand