Lang steekt blunderende doelman hart onder de riem

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/03/lang-steekt-blunderende-doelman-hart-onder-de-riem/

Noa Lang laat zich op Instagram van zijn beste kant zien. De aanvaller van Club Brugge, die op bezoek bij KV Oostende op de bank moest beginnen, neemt het op voor KV Oostende-doelman Kjell Scherpen. Hij beleefde een, op z'n zachtst gezegd, ongelukkige avond.

Lang was in de eerste weken onder Alfred Schreuder zeker van een basisplaats. Maar het was een publiek geheim dat het niet helemaal lekker liep tussen de twee Nederlanders. Dat kon natuurlijk niet los worden gezien van Lang zijn houding in de uitwedstrijd tegen Seraing. Schreuder besloot om de aanvaller vorige week al na 63 minuten naar de kant te halen, tot zichtbare ontevredenheid van Lang.

Lees ook: Schreuder laat zich uit over wissel en reactie van Lang

De oefenmeester gaf na afloop van de uitwedstrijd tegen KV Oostende toe dat het voorval van vorige week de reden was waarom Lang op de bank begon. De nummer 10 maakte in de 80ste minuut zijn entree binnen de lijnen. Hij kreeg in de geringe speeltijd zelfs nog twee goede kansen op een treffer. Maar Lang slaagde er niet in om Scherpen te verschalken. De doelman van KV Oostende had op dat moment al drie keer moeten vissen.

Bij de 1-2 van Sargis Adamyan en 1-3 van Andreas Skov Olsen zag Scherpen er niet best uit. En dat is nog lichtjes uitgedrukt. Scherpen zijn optreden tegen Club Brugge kwam hem op veel kritiek te staan. 'De Oostendse doelman begroef zijn gezicht in zijn handschoenen: wat zouden ze daar bij moederclub Brighton & Hove Albion van vinden?', klinkt het bij Het Nieuwsblad. Scherpen wordt door KVO immers gehuurd van de Premier League-club. Maar veel indruk maakt hij dus nog niet.

Lang kende Scherpen al van hun gezamenlijke periode bij Ajax en Jong Oranje. De aanvaller was er dan ook als de kippen bij om de doelman een hart onder de riem te steken. Op zijn Instagram plaatst Lang een foto met de boomlange doelman en de tekst: 'De beste leraar is je laatste fout. Hoofd omhoog broer, je bent geweldig.' Een mooi gebaar dus van de nummer 10 van Blauw-Zwart.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/12
Mechelen
13:30
Club Brugge
zo
17/12
Club Brugge
13:30
Gent
vr
22/12
RWDM
20:45
Club Brugge
di
26/12
Club Brugge
20:45
Union Saint-Gilloise
za
20/01
Club Brugge
20:45
Westerlo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Anderlecht 16 15 34
3 Gent 16 8 29
4 Antwerp 16 18 27
5 Club Brugge 16 14 26
6 Genk 16 13 25
7 Cercle Brugge 16 3 25
8 Sint-Truiden 16 -4 22
Bekijk de hele stand