Lang stevent af op basisdebuut in het Nederlands elftal

PHOTONEWS 10914335 059
PHOTONEWS 10914335 059 Foto: © Nico Vereecken / Photo News

Noa Lang mocht zich een week geleden voor het eerst melden bij het Nederlands elftal. Een paar dagen later maakte hij meteen zijn debuut voor Oranje. Lang viel na ruim een uur in en kon met een goed gevoel terugkijken op zijn debuut. Maandagavond staat hij mogelijk voor de eerste keer aan de aftrap van een interland van het Nederlands elftal.

Waar Nederland eerder dit jaar nog kans op kans kreeg tegen Letland, hielden de Letten afgelopen vrijdag een stuk eenvoudiger stand. De Letten trokken een muur op en Oranje had het erg lastig om daar doorheen te breken. Niet voor niets besloot Louis van Gaal om Steven Berghuis al na 62 minuten naar de kant te halen. Lang was zijn vervanger, waarmee hij zijn debuut in Oranje te pakken had. De aanvaller van Club Brugge viel goed in en was in het halfuur dat hij kreeg betrokken bij drie kansen. Gescoord werd er weliswaar niet, maar zijn invalbeurt smaakte naar meer.

Mogelijk krijgt die maandagavond een vervolg. Het Nederlands elftal neemt het dan op tegen voetbaldwerg Gibraltar, dat in maart van dit jaar al met 0-7 werd verslagen. Gibraltar zal naar alle waarschijnlijkheid evenals Letland de bus parkeren, wat betekent dat er wederom om creativiteit wordt gevraagd bij Oranje. Lang kan daar het perfecte antwoord op zijn. Niet voor niets zei Van Gaal vorige week nog dat hij Lang goed kan gebruiken tegen dit soort tegenstanders. De kans is groot dat hij tegen Gibraltar al vanaf het begin een beroep doet op de smaakmaker van Blauw-Zwart.

Danjuma

In en tegen Letland begon Cody Gakpo nog als linksbuiten, maar hij is inmiddels al naar huis. Dat betekent dat er een vacature vrijkomt op de linksbuitenpositie. Heel veel heeft Van Gaal niet te kiezen, dus we mogen Lang bijna zeker aan de aftrap verwachten. Het zou een nieuw hoogtepunt zijn voor de aanvaller. Een andere optie voor de linksbuitenpositie is overigens ook geen onbekende naam. Arnaut Danjuma is alsnog opgeroepen door Van Gaal. De oud-speler van Blauw-Zwart transfereerde van de zomer naar Villareal en maakte een geweldige indruk in de afgelopen weken. Het zou dus goed kunnen dat Lang én Danjuma maandagavond tegelijkertijd op het veld staan bij Oranje.

https://twitter.com/OnsOranje/status/1447285236241518596?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda