Leekens vreest voor Club Brugge: "Alle vertrouwen lijkt weg"

Georges Leekens
Georges Leekens Foto: © Pro Shots

Club Brugge is bezig aan een moeizaam seizoen. Het staat vijfde en met nog vier speelrondes te gaan tot de play-offs staat de druk er vol op.

Voormalig trainer Georges Leekens ziet plaatsing voor de Champions Play-offs niet meer gebeuren. "Alle vertrouwen lijkt weg", vertelt de oud-bondscoach aan Krant Van West-Vlaanderen. "Met Yaremchuk als de exponent, als je zondag zijn match met Oekraïne op Wembley zag… Het heeft wellicht te maken met de oorlog in zijn land, de negatieve druk… Maar in Kortrijk merkten we dat het gebrek aan vertrouwen ook een collectief probleem is."

Volgens Leekens mist de ploeg spelers die het team kunnen dragen. "In zulke omstandigheden merk je ook een gebrek aan leiderschap. Nu nog zeggen dat ze Vormer missen, zijn vijgen na Pasen. Hij was al eerder afgeserveerd. Je mag ook Vanaken geen gebrek aan leiderschap kwalijk nemen. Hij is geen Vormer, Simons of Van der Elst. Eerder een Jan Ceulemans: een fantastische voetballer, maar geen leiderstype zoals Vandereycken of ik."

Als de regerend landskampioen nog iets wil redden dit seizoen, zal het in de komende vier partijen moeten winnen en hopen dat Gent punten laat liggen. Zondag speelt Club tegen Mechelen, daarna volgen Seraing, Westerlo en Eupen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand