Loan Watch: Krmencik scoort, Openda beleeft dolle dagen

Michael Krmencik, Loïs Openda, Thibault Vlietinck, Maxim De Cuyper, Thomas Van den Keybus, David Okereke, Youssouph Badji, Tibo Persyn en Kamal Sowah kozen er allemaal voor om Club Brugge tijdelijk te verlaten. In dit overzicht bespreken wij hun prestaties in het afgelopen weekend.

Michael Krmencik (Slavia Praag)

Krmencik keerde afgelopen zomer bij Slavia Praag terug in zijn thuisland. Maar zijn rentree in Tsjechië is vooralsnog geen groot succes. De spits was voor de winterstop weliswaar zeven keer trefzeker. Maar drie van de zeven treffers maakte hij namens het tweede elftal van de Tsjechische topclub. Krmencik slaagde er niet in om een basisplaats te veroveren in de hoofdmacht.

Daar leek na de winterstop verandering in te komen. Krmencik had een basisplaats in de eerste officiële wedstrijd van 2022. Maar na zestig minuten zat zijn optreden er alweer op. Sindsdien kwam hij niet meer in actie voor de hoofdmacht. Zondag ontbrak hij zelfs in de kern voor het duel met Bohemians 1905. Krmencik deed echter wel van zich spreken. Hij was namelijk twee keer trefzeker voor het tweede elftal in de oefenwedstrijd tegen Jablonec.

https://twitter.com/slaviaofficial/status/1495006076126871555?s=20&t=uONAL-f0L25r6GBtxDS4zQ

Loïs Openda (Vitesse)

De rappe aanvaller beleeft vooralsnog een turbulent 2022. Waar Openda in de eerste seizoenshelft veel indruk maakte bij Vitesse door de ene na de andere treffer te maken, haalt hij na de winterstop om andere redenen de spotlights. Zo werd hij in de tweede competitiewedstrijd na de winterstop met rood van het veld gestuurd, waardoor hij twee wedstrijden moest toekijken.

Komende donderdag is hij er opnieuw niet bij als Vitesse gaat proberen om zich ten koste van Rapid Wien te plaatsen voor de achtste finales van de UEFA Conference League. Openda liep in de heenwedstrijd tegen de ploeg uit Oostenrijk immers tegen een stomme gele kaart aan, waardoor hij is geschorst. In de aanloop naar de return tegen Rapid Wien speelde Vitesse met 1-1 gelijk bij FC Utrecht.

De gelijkmaker van aanvoerder Danilho Doekhi viel pas in de blessuretijd. Daardoor voelde het gelijkspel toch een beetje als een overwinning, al had Vitesse wel reden tot klagen. De ploeg van Thomas Letsch had namelijk een strafschop moeten krijgen na een overtreding op Openda. Maar de arbiter van dienst zag er geen strafschop in. Na afloop bekende hij een grote fout te hebben gemaakt.

Thibault Vlietinck (OH Leuven)

Als er een huurling van Club Brugge is die blij zal zijn als het seizoen erop zit, is dat Vlietinck. Waar de flankspeler in het afgelopen seizoen nog regelmatig een basisplaats had bij OH Leuven, komt hij in het huidige niet tot nauwelijks in de plannen voor. Zondag mocht hij weer even opdraven nadat hij in de twee voorgaande wedstrijden geen minuten had gemaakt.

Vlietinck kon als invaller echter niet voorkomen dat OH Leuven met 2-0 onderuit ging op STVV. Daarmee maakte de ploeg uit Sint-Truiden een eind aan een sterke reeks van OH Leuven. Het elftal van Marc Brys haalde tien punten in de vier wedstrijden voor STVV.

https://twitter.com/OHLeuven/status/1495510786768257027?s=20&t=4jn_RWFuu9x_qI8_BL1Mzw

Maxim De Cuyper (KVC Westerlo)

De Cuyper kwam niet in actie voor KVC Westerlo. Niet wegens een blessure, schorsing of omdat hij om een andere reden werd gepasseerd. Het treffen van KVC Westerlo met Lierse Kempenzonen ging niet door wegens de storm Eunice. De Kemphanen gaan nog altijd aan kop in 1B. De voorsprong op RWDM, dat zaterdag onderuit ging tegen Waasland-Beveren, bedraagt acht punten.

Thomas Van den Keybus (KVC Westerlo)

Van den Keybus kwam niet in actie voor KVC Westerlo. Niet wegens een blessure, schorsing of omdat hij om een andere reden werd gepasseerd. Het treffen van KVC Westerlo met Lierse Kempenzonen ging niet door wegens de storm Eunice. De Kemphanen gaan nog altijd aan kop in 1B. De voorsprong op RWDM, dat zaterdag onderuit ging tegen Waasland-Beveren, bedraagt acht punten.

David Okereke (Venezia FC)

Ook Okereke stond van het weekend niet binnen de lijnen. De Nigeriaan, die vooralsnog vijf keer tot scoren kwam voor Venezia FC, ontbrak zondag in de thuiswedstrijd tegen Genoa wegens een schorsing. Zonder Okereke moest Venezia FC genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Venezia FC is de huidige nummer zeventien van de Serie A. Een klassering die na 38 wedstrijden goed is voor lijfsbehoud. Maar de voorsprong op nummer achttien Cagliari is slechts één punt.

Youssouph Badji (Charleroi)

Badji vertrok van de zomer naar het Franse Stade Brest. Maar die keuze pakte volledig verkeerd uit. Na slechts 203 minuten in de Ligue 1 besloot Club Brugge om de Senegalees terug te halen. In de groep van Alfred Schreuder was er echter geen plek voor Badji, waarom Club besloot om hem meteen door te verhuren aan Charleroi.

De Zebra's bedongen ook nog eens een optie tot koop. Aan Badji de taak om zijn nieuwe werkgever te overtuigen. Hij heeft in ieder geval niet heel veel tijd nodig gehad om een basisplaats te veroveren. Na twee invalbeurten, waaronder tegen Club Brugge, stond Badji zaterdagavond voor het eerst aan de aftrap. De Senegalees kon echter niet voorkomen dat Charleroi vrij kansloos ten onder ging tegen koploper Union (0-3).

https://twitter.com/SportCharleroi/status/1495107988880777216?s=20&t=4jn_RWFuu9x_qI8_BL1Mzw

Tibo Persyn (KVC Westerlo)

Persyn kwam van het weekend niet in actie voor KVC Westerlo. Niet wegens een blessure, schorsing of omdat hij om een andere reden werd gepasseerd. Het treffen van KVC Westerlo met Lierse Kempenzonen ging niet door wegens de storm Eunice. De Kemphanen gaan nog altijd aan kop in 1B. De voorsprong op RWDM, dat zaterdag onderuit ging tegen Waasland-Beveren, bedraagt acht punten.

Kamal Sowah (AZ)

De recordaankoop van Club Brugge koos na zeventien wedstrijden eieren voor zijn geld. Het perspectief werd er door de komst van Tajon Buchanan en Andreas Skov Olsen niet beter op voor Sowah. De Ghanees trok daarom op Deadline Day op huurbasis naar AZ. In dienst van de Alkmaarders hoopt hij zijn topvorm terug te vinden.

Maar ook bij AZ zal Sowah geduldig moeten wachten op zijn kans. De ploeg van Pascal Jansen verkeert in goede vorm. Jansen heeft dan ook weinig reden om wijzigingen door te voeren. De trainer was in de aanloop naar het thuisduel met Heracles Almelo nog lovend over Sowah. Maar de Ghanees begon, zes dagen na zijn invalbeurt op Go Ahead Eagles, wederom op de bank. Hij viel pas zeven minuten voor tijd in. AZ won wel, met 2-1.

https://twitter.com/AZAlkmaar/status/1495151568907350021?s=20&t=4jn_RWFuu9x_qI8_BL1Mzw
Lees meer: