Loan Watch: nog altijd geen spoor van Krmencik

Hoewel Club Brugge en Michael Krmencik deze zomer graag definitief afscheid van elkaar wilden nemen, vertrok de Tsjech toch weer op huurbasis. Na een halfjaar bij het Griekse PAOK keerde hij onlangs bij Slavia Praag terug in zijn thuisland. Daar aast hij op eerherstel. Krmencik wacht echter nog altijd op zijn eerste minuten voor Slavia Praag. Dat en meer in een nieuwe Loan Watch.

Michael Krmencik - Slavia Praag

De Tsjech sprak eerder dit jaar al de wens uit liever niet meer terug te keren bij Club Brugge en deed die uitspraak in juni nog eens dunnetjes over. Blauw-Zwart zat ook niet op hem te wachten, dus een transfer was een kwestie van tijd. Het werd dus opnieuw een vertrek op huurbasis. Club wilde hem liever definitief van de hand doen, maar er meldde zich geen club die hem wilde kopen. Zijn debuut voor Slavia Praag heeft Krmencik dus nog altijd niet gemaakt. De kampioen van Tsjechië speelde al vier competitiewedstrijden en kwam ook in Europa al vier keer in actie. Van Krmencik echter nog geen spoor te bekennen. Hij zou vanwege gezondheidsredenen nog altijd niet inzetbaar zijn.

Loïs Openda - Vitesse

De rappe aanvaller beleefde een turbulente start van het seizoen. Hij maakte de belangrijke 2-2 voor Vitesse in het heenduel met Dundalk FC in de derde voorronde van de Conference League, maar kreeg kort na zijn treffer een rode kaart. Daardoor moest hij de return met Dundalk FC én de eerste wedstrijd tegen Anderlecht in de play-offs aan zich voorbij laten gaan. Drie dagen na de 3-3 van Vitesse in Brussel stond Openda wel 'gewoon' aan de aftrap van de competitiewedstrijd tegen Willem II. Die ging met ruime cijfers verloren: 0-3. Het zal donderdag, als de Arnhemmers bezoek krijgen van Anderlecht, dus een stuk beter moeten. Anders dreigt uitschakeling voor Europees voetbal.

https://twitter.com/MijnVitesse/status/1429482736700493834?s=20

Thibault Vlietinck - OH Leuven

OH Leuven was één van de revelaties in het afgelopen seizoen. De ambities zijn dus torenhoog. De ploeg van Marc Brys beleeft echter een belabberde start van het seizoen. Ze wist nog niet te winnen en ging afgelopen zaterdag opnieuw hard onderuit. Vorige week verloor OHL al met 4-0 van KRC Genk en ditmaal was Eupen met 1-4 te sterk. Vlietinck maakte meteen na de rust zijn entree, maar kon een ruime nederlaag dus niet voorkomen.

Maxim De Cuyper - KVC Westerlo

Nee, onze verhuurde spelers beleefden geen al te best weekend. Ook De Cuyper kon niet imponeren met KVC Westerlo. Na de 0-2 overwinning op Virton op de eerste speeldag, kwamen de Kemphanen afgelopen vrijdag niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen RWDM. De Cuyper begon aan de aftrap en maakte de negentig minuten vol. Als linksbuiten.

Thomas Van den Keybus - KVC Westerlo

De Cuyper krijgt dit seizoen gezelschap van zijn maat Van den Keybus. Ook hij trok op huurbasis naar KVC Westerlo. Een basisplaats zat er in de eerste twee competitiewedstrijden niet in voor Van den Keybus. Hij mocht wel twee keer invallen. Tegen RWDM kwam hij twintig minuten voor tijd binnen de lijnen. Daarin kon hij echter niet het verschil maken voor de Kemphanen.

https://twitter.com/KVCWesterlo/status/1429032903384649731?s=20

David Okereke - Venezia FC

Van alle spelers die deze zomer op huurbasis vertrokken bij Club Brugge, maakte Okereke misschien wel de mooiste transfer. Hij verruilde Blauw-Zwart voor Venezia FC, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de hoogste Italiaanse klasse. Venezia FC speelt in prachtige shirts en werkt zijn duels af op een klassiek stadion. Okereke moet echter nog wachten op zijn eerste minuten in het shirt van zijn tijdelijke nieuwe werkgever, die een optie tot koop bedong. De Nigeriaan reisde zondag niet mee af naar Napels, waar Venezia FC met 2-0 verloor van Napoli.

Lees meer: