Loan Watch: Openda treurt en Dennis mag weer hopen

De laatste speeldag van de reguliere competitie hebben we achter de rug en dat betekent dat we ons nu echt kunnen richten op de Play-Offs. Terwijl Club Brugge zondagavond om 18.00 uur begon aan de thuiswedstrijd tegen Moeskroen, stonden Vitesse en Loïs Openda in de Nederlandse bekerfinale tegenover Ajax. De huurling van Blauw-Zwart scoorde, maar was het ook genoeg voor de eindzege? Een dag eerder mocht Emmanuel Dennis eindelijk weer eens vanaf het begin opdraven bij 1.FC Köln. Dat en meer in een nieuwe 'editie' van onze Loan Watch.

Emmanuel Dennis - 1.FC Köln

Hoewel hij vorige week niet in actie kwam, was de Nigeriaan onderwerp van gesprek. Volgens Het Nieuwsblad is Dennis namelijk één van de spelers die op de nominatie staat om deze zomer te vertrekken bij Club Brugge. Heel gek is dat niet, want hij aasde afgelopen zomer al op een vertrek naar een buitenlandse topcompetitie. Toen kwam het er echter nog niet van. In de winterse mercato leek het er ook niet meer van te komen, totdat FC Köln zich op de stoep van Blauw-Zwart meldde. Dennis vertrok op huurbasis naar Duitsland, waar hij in de eerste weken wel speelde, maar niet echt indruk wist te maken. Hij verloor zijn basisplaats en behoorde vorige week niet eens tot de selectie voor de thuiswedstrijd tegen Mainz.

Die ging met 2-3 verloren. De nederlaag kostte coach Markus Gisdol de kop. Zijn vervanger, Friedhelm Funkel, werd al snel aangesteld en deed tijdens het bezoek aan Bayer Leverkusen prompt een beroep op Dennis. De Nigeriaan begon voor de eerste keer sinds 27 februari aan de aftrap. Hoewel hij de hele wedstrijd speelde, slaagde hij er niet in om het verschil te maken. Bayer Leverkusen zegevierde met 3-0.

https://twitter.com/fckoeln/status/1383485371716038661?s=20
Loïs Openda - Vitesse

Het ging de afgelopen weken in Arnhem nergens anders meer over dan de bekerfinale tegen Ajax. De belangrijkste wedstrijd in jaren. Omdat er geen supporters bij mochten zijn, pakten die van Vitesse in de aanloop uit met fraaie sfeeracties. Met Openda natuurlijk aan de aftrap begonnen de Arnhemmers sterk. Desondanks opende Ajax, dat in de competitie een straatlengte voorsprong heeft op de achtervolgers, de score. De 2-0 hing in de lucht, maar viel niet. De Amsterdammers hielden Vitesse in leven en daar maakten Openda en zijn teamgenoten dankbaar gebruik van. Het was de huurling van Club Brugge die zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. Na 65 minuten zat Openda zijn finale erop. De ploegen leken af te stevenen op een verlenging, ware het niet dat David Neres Ajax in blessuretijd alsnog de bekerwinst bezorgde.

https://twitter.com/MijnVitesse/status/1383827346923294723?s=20
Kaveh Rezaei - Charleroi

Voor veel ploegen uit de Jupiler Pro League stond er in de laatste speelronde nog veel op het spel. Dat gold echter niet voor Charleroi. De Zebra's, de nummer drie van vorig seizoen, begonnen uitstekend aan de competitie, maar vielen vervolgens ver terug. Zelfs een startbewijs voor Play-Off II zat er niet meer in. Omdat er ook voor tegenstander Eupen niets meer op het spel stond, werd de wedstrijd zaterdagavond al gespeeld. De aftrap zou in eerste instantie om 18.30 uur plaatshebben, maar door de aanwezigheid van kwade supporters van de thuisploeg, werd die uitgesteld naar 18.45 uur. Het seizoen eindigde in mineur voor Charleroi, dat met 2-3 verloor. Rezaei kwam als invaller binnen de lijnen. Onder meer door blessures scoorde de huurling van Club Brugge na de winterstop nog maar twee keer.

https://twitter.com/SportCharleroi/status/1383494809495605253?s=20
Siemen Voet - KV Mechelen

In tegenstelling tot Charleroi kende KV Mechelen een geweldige afsluiter van de reguliere competitie. De Malinwa moest winnen van KV Kortrijk om uitzicht te houden op een ticket voor Play-Off II. Hoewel KV Kortrijk na tien minuten de score opende, werd het een mooie avond voor de bezoekers. Nog voor de pauze bogen ze de achterstand om in een voorsprong en in de tweede helft liepen ze zelfs uit naar 1-3 en 1-4. Door de overwinning verzekerde KV Mechelen zich van een plekje in Play-Off II. Daarin neemt de nummer acht het op tegen KV Oostende, Standard en KAA Gent. Voet kwam overigens ook dit weekend niet in actie. Zijn laatste speelminuten dateren van 7 maart. KV Mechelen bedong een aankoopoptie in het huurcontract, maar de kans dat het die ook daadwerkelijk licht, lijkt heel klein.

Thibault Vlietinck - OH Leuven

Club Brugge verzekerde zich in een vervroeg stadium al van een ticket voor Play-Off I. De spanning om de resterende tickets was daarentegen een lange tijd om te snijden. Zelfs OH Leuven had onlangs nog uitzicht op deelname aan de Champions Play-Offs. Zover kwam het echter niet voor de promovendus. De focus kwam op plaatsing voor Play-Off II te liggen. Het seizoen zit er echter al op voor OHL. De ploeg van Club Brugge-huurling Vlietinck moest winnen van hekkensluiter Waasland-Beveren, maar ging met 1-2 onderuit. Daardoor grepen Vlietinck en zijn ploeggenoten naast een startbewijs voor de Europe Play-Offs. Een bittere pil voor de ploeg uit Oud-Heverlee en Leuven. Vlietinck behoorde overigens niet tot de wedstrijdselectie.

https://twitter.com/OHLeuven/status/1384084608401100810?s=20
Karlo Letica - UC Sampdoria

De doelman, voor wie Club Brugge in de zomer van 2018 nog drie miljoen euro betaalde, beleeft een seizoen om snel te vergeten. Hij kwam nog pas één keer in actie. Dat was op 27 oktober, dus inmiddels wacht hij al ruim een halfjaar op speelminuten. Ook afgelopen weekend kwam hij niet van de bank. Zijn teamgenoten zegevierden met 3-1 tegen Hellas Verona.

Michael Krmencik - PAOK

Toen Bas Dost in december zijn handtekening zette onder een contract op Jan Breydel, kreeg Krmencik van Club Brugge toestemming om te vertrekken. Meerdere clubs, waaronder oude bekende Viktoria Plzen, toonden interesse. De keuze viel uiteindelijk op PAOK. In Griekenland kende de Tsjech een sterke start, met twee doelpunten in zijn eerste vier competitiewedstrijden. Daarnaast was hij ook drie keer trefzeker in het bekertoernooi. Vervolgens kwam de klad er echter in. Krmencik raakte zijn basisplaats kwijt en moet het nu al een paar wedstrijden doen met invalbeurten. Gisteren kwam hij ook als invaller binnen de lijnen in de topper tegen Olympiakos. Die won PAOK, verrassend, met 2-0. Krmencik deed ruim twintig minuten mee.

Simon Deli - Slavia Praag

Waar de toekomst van de Ivoriaan ligt, is nog maar de vraag. Club Brugge hoopt komende zomer definitief afscheid van hem te nemen. Deli zijn contract loopt volgend jaar af, wat betekent dat Blauw-Zwart hem binnenkort moet verkopen om nog wat centjes aan hem over te houden. Wellicht keert Deli definitief terug bij Slavia Praag, waar hij momenteel op huurbasis voor actief is. De afgelopen wedstrijden moest hij echter aan zich voorbij laten gaan. Deli testte onlangs namelijk positief op corona, waardoor hij nu al vier duels, waaronder het tweeluik met Arsenal in de Europa League, moest missen. Ook de uitwedstrijd tegen Slovan Liberec van zondag kwam nog te vroeg voor de Ivoriaan. Slavia Praag wist die overigens wel te winnen (0-1).

Lees meer: