Loan Watch: opvallende rol voor Openda bij Vitesse

PHOTONEWS 10900739 097
PHOTONEWS 10900739 097 Foto: © Orange Pictures / Photo News

Hoewel Club Brugge zich nog graag wil versterken voor het sluiten van de markt, had het vooralsnog niet heel veel succes op de mercato. Althans, wat nieuwkomers betreft. Als we kijken naar de uitgaande transfers bij Blauw-Zwart, heeft de club het een stuk beter voor elkaar. Ze heeft al aardig wat 'overbodige' spelers kunnen lozen. Een aantal van hen vertrok op huurbasis.

In onze Loan Watch zetten we wekelijks de verrichtingen van de door Club Brugge verhuurde spelers op een rijtje. Blauw-Zwart liet vooralsnog vier spelers op huurbasis vertrekken: Michael Krmencik, Loïs Openda, Thibault Vlietinck en Maxim De Cuyper.

Michael Krmencik - Slavia Praag

''Ik wil nooit meer terug naar Club Brugge'', vertelde Krmencik begin juni tijdens een persmoment bij de nationale ploeg van Tsjechië. De spits was destijds met zijn land actief op het EK, waar hij zich in de kijker hoopte te spelen. Veel speelminuten kreeg hij niet, maar zijn gewenste transfer wel. Club Brugge had hem liever definitief van de hand gedaan, maar Slavia Praag nam Krmencik liever eerst op huurbasis over. De Tsjechische competitie is inmiddels al drie speeldagen onderweg, maar Krmencik wacht nog op zijn eerste speelminuten. Ook de ontmoeting met Ferencváros in de voorronde van de Champions League ging nog aan zijn neus voorbij.

https://twitter.com/slavia_eng/status/1422961136232804362?s=20

Loïs Openda - Vitesse

Voor het tweede opeenvolgende jaar verhuurt Club Brugge Openda aan Vitesse. Zijn eerste seizoen in Arnhem werd een succes, dus dat belooft wat voor de komende maanden. De start van Openda ging in ieder geval niet geruisloos voorbij. In de heenwedstrijd tegen Dundalk FC in de vierde voorronde van de Conference League eiste hij een hoofdrol op door in de slotfase de 2-2 binnen te schieten. Niet lang daarna werd hij echter met rood van het veld gestuurd. Daardoor gaat de return in Ierland aan zijn neus voorbij.

Loïs Openda, door Club Brugge verhuurd aan Vitesse
Loïs Openda maakte de belangrijke 2-2 voor Vitesse tegen Dundalk, maar moest vervolgens direct indrukken met rood. (Photo by Ben Gal/Orange Pictures)

Thibault Vlietinck - OH Leuven

Club Brugge verlengde weliswaar het contract van Vlietinck, maar dat deed de landskampioen alleen om te voorkomen dat hij volgend jaar transfervrij de deur uitloopt. Vlietinck trok evenals vorig jaar op huurbasis naar OH Leuven, de club met de torenhoge ambities. De start van OHL is met drie punten uit de eerste drie duels echter niet bepaald overtuigend. Ook Vlietinck had zijn start waarschijnlijk anders voorgesteld. Hij kwam vooralsnog amper zes minuten in actie voor de ploeg aan Den Dreef.

Maxim De Cuyper - KVC Westerlo

Na zijn optredens tegen Manchester United in de Europa League leek het heel snel te gaan met de linksback. Zijn verwachte doorbraak in de hoofdmacht bleef echter uit. Met Eduard Sobol, Federico Ricca en ook Stanley Nsoki als opties op de linksbackpositie had De Cuyper natuurlijk weinig perspectief op speeltijd. Een (tijdelijk) vertrek diende zich dan ook al een tijdje aan. Dit seizoen zal hij zijn minuten gaan maken voor KVC Westerlo, dat afgelopen zaterdag nog te gast was in Knokke-Heist (De Cuyper maakte geen minuten). Westerlo en De Cuyper openen zondagavond hun jacht op promotie naar 1B met een uitwedstrijd tegen Virton.

https://twitter.com/KVCWesterlo/status/1422278472433651714?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand