Loan Watch: teleurstellingen stapelen zich flink op

Na de 4-2 zege tegen Royal Excelsior Mouscron op de laatste speeldag van de reguliere competitie, kon de blik bij Club Brugge eindelijk op de Play-Offs. Afgelopen weekend kwam de ploeg van Philippe Clement echter nog niet in actie. Een aantal verhuurde spelers van Blauw-Zwart daarentegen wel. Michael Krmencik, bijvoorbeeld. De Tsjech heeft het momenteel echter lastig in Griekenland. Ook Emmanuel Dennis slaagt er bij FC Köln niet in om de teleurstelling van de eerste seizoenshelft weg te spelen. Dat en meer in een nieuwe Loan Watch.

Emmanuel Dennis - FC Köln

Na doelpunten tegen Real Madrid en Manchester United in het afgelopen seizoen, hoopte Dennis van de zomer al een transfer te kunnen maken. Interesse was er wel, maar tot een vertrek kwam het niet. Wat volgde, was een teleurstellende eerste seizoenshelft. Dennis scoorde slechts één keer, tegen Zenit in de Champions League. Daarnaast boterde het niet tussen Clement en de aanvaller. Een vertrek in januari was voor zowel Club Brugge als de Nigeriaan dan ook de beste optie. Dennis keerde echter geblesseerd terug uit de winterstop, terwijl zijn marktwaarde al flink was gedaald. Een definitief vertrek zat er dan ook niet in. Club Brugge hoopte op een club die hem graag wilde huren.

Op de valreep vertrok Dennis tijdelijk naar FC Köln. Hoewel hoe hij in zijn eerste weken zeker was van een basisplaats, maakte hij niet heel veel indruk. Het duurde dan ook niet lang voordat de aanvaller ook in Keulen op de bank belandde. De trainerswissel leek hem goed te doen, want prompt begon hij vorige week zaterdag in de basis tegen Bayer Leverkusen. Hoewel de nieuwe coach tevreden was over Dennis zijn optreden, kwam hij drie dagen later niet in actie tegen RB Leipzig. Ook afgelopen vrijdag begon hij op de bank en kwam hij er niet vanaf. Zo dreigt Dennis zijn periode in Duitsland alsnog uit te monden in een grote teleurstelling. FC Köln zegevierde vrijdagavond overigens met 2-3 tegen Augsburg. Daarmee deed het goede zaken in de strijd tegen degradatie.

https://twitter.com/fckoeln/status/1385691161013231620?s=20
Loïs Openda - Vitesse

Een week na de verloren bekerfinale tegen Ajax stond er voor Vitesse en Openda opnieuw een topwedstrijd in Rotterdam op het programma. Ze namen het zondagmiddag op tegen Feyenoord. Bij een overwinning op de Rotterdammers had Vitesse uitstekende zaken gedaan in de strijd om de vierde plek. Daarnaast was het op twee punten gekomen van nummer drie AZ. De Arnhemmers kregen voldoende mogelijkheden om tot scoren te komen. Vooral Openda leek een aantal keer op weg naar een doelpunt, maar de bal mocht er niet in. Ook de thuisploeg kwam niet tot scoren. Daardoor speelden Vitesse en Openda voor de tweede keer op rij in de competitie doelpuntloos gelijk. De huurling van Club Brugge deed overigens 85 minuten mee.

Kaveh Rezaei - Charleroi

De Zebra's zorgden in het afgelopen seizoen misschien wel voor de grootste verrassing op de Belgische velden. Ze eindigden namelijk op een knappe derde plek. Die eindklassering leken ze dit seizoen een vervolg te geven. De competitiestart was uitstekend. Na zeven wedstrijden was de voorsprong op Club Brugge liefst vijf punten. Ook Rezaei, die voor het tweede opeenvolgende jaar op huurbasis uitkwam voor Charleroi, ging goed van start. Hij scoorde vijf keer in zijn eerste vijf wedstrijden. Charleroi viel vervolgens echter ver terug. Ook Rezaei slaagde er, onder meer door blessures, niet meer in om zijn niveau van de eerste weken te halen. De Zebra's konden zich niet meer oprichten en eindigden uiteindelijk op een zeer teleurstellende dertiende plek. Rezaei scoorde na de winterstop nog maar twee keer...

Siemen Voet - KV Mechelen

Het gaat na de laatste speeldag van de reguliere competitie veel over Play-Off I, maar de Europe Play-Offs verdienen misschien wel de meeste aandacht. Die beloven namelijk heel spannend te worden. De verschillen tussen KV Oostende, Standard, KAA Gent en KV Mechelen zijn namelijk heel klein. Dat KV Mechelen nog een van de ploegen is die aast op een Europees ticket, is toch wel verrassend te noemen, alhoewel het in het afgelopen seizoen al knap als zesde eindigde. De Malinwa verzekerde zich dankzij een ruime zege tegen KV Kortrijk op de laatste speeldag van een startbewijs voor Play-Off II. Of Voet, die wordt gehuurd van Club Brugge, een rol zal spelen in de strijd om Europees voetbal, is nog maar de vraag. Die kans lijkt heel erg klein. Zijn laatste minuten dateren namelijk van begin maart.

https://twitter.com/kvmechelen/status/1384222544908013572?s=20
Thibault Vlietinck - OH Leuven

Voor de promovendus zit het seizoen er sinds vorige week op en dat heeft ze uiteraard volledig aan zichzelf te danken. Tijdens Pasen had OH Leuven nog uitzicht op deelname aan Play-Off I, maar op de laatste speeldag greep het zelfs naast een ticket voor de Europe Play-Offs. Daarmee eindigden OHL en Vlietinck het seizoen toch in mineur. De huurling van Club Brugge kwam op de slotdag van de reguliere competitie niet in actie. Hij behoorde zelfs niet eens tot de wedstrijdselectie. Normaal gesproken keert hij na afloop van dit seizoen terug bij Club Brugge, maar daar zal zijn toekomst niet liggen. Wellicht dat OH Leuven langer met hem door wil. Dat zal in de komende weken wel duidelijk worden.

Karlo Letica - UC Sampdoria

Voor de doelman kan het seizoen niet snel genoeg voorbij zijn. Het is er voor hem een om heel snel te vergeten. Letica vertrok afgelopen zomer op huurbasis naar Sampdoria, maar kwam vooralsnog pas één keer in actie. Dat was eind oktober. Hij wacht inmiddels dus al ruim een halfjaar op speelminuten. Ook afgelopen weekend was er geen rol voor hem weggelegd. Vanaf de bank moest Letica lijdzaam toezien hoe Sampdoria met 1-0 verloor van Sassuolo.

Michael Krmencik - PAOK

Toen Bas Dost in december zijn handtekening zette onder een contract bij Club Brugge, kreeg Krmencik toestemming om in gesprek te gaan met andere clubs. Clement was een week eerder duidelijk geweest over de toekomst van de Tsjech: die lag niet op Jan Breydel. Meerdere clubs toonden interesse in de spits. Uiteindelijk viel de keuze op PAOK. Met twee doelpunten in zijn eerste vier competitiewedstrijden ging Krmencik goed van start in Griekenland. Daarnaast was hij ook nog eens drie keer trefzeker in het bekertoernooi. Jammer genoeg kreeg zijn straffe start geen vervolg. Krmencik is al een tijdje niet meer onomstreden en moet het eigenlijk al weken doen met (korte) invalbeurten. Hoewel hij zondagmiddag direct na de pauze binnen de lijnen kwam, slaagde hij er niet in om het verschil te maken tegen Panathinaikos.

Het duel eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. De situatie van Krmencik is zorgwekkend. Niet alleen voor de speler zelf, maar ook voor Club Brugge. De koploper van België wil hem komende zomer graag voor een leuk bedrag verkopen, maar dan moet hij wel meer gaan spelen en belangrijker nog, doelpunten maken. Dat is overigens niet alleen in het belang van Blauw-Zwart. Krmencik wil niets liever dan deze zomer met Tsjechië actief zijn op het EK. In de komende weken zal hij moeten bewijzen dat de bondscoach niet om hem heen kan.

Michael Krmencik op de bank bij Club Brugge
Ook in Griekenland begint Krmencik vaker wel dan niet op de bank. (Photo by Vincent Kalut/Photonews)
Simon Deli - Slavia Praag

De Ivoriaan kon een sterk debuutseizoen geen vervolg geven in de eerste seizoenshelft. Deli sukkelde met blessures en leek steeds meer moeite te hebben met de aanvallende speelstijl die Clement ambieert. Hij belandde eerst op de bank en verdween daarna zelfs naar de tribunes. Na de komst van Stefano Denswil wist Deli hoe laat het was: hij moest vertrekken. Hij keerde in januari op huurbasis terug bij Slavia Praag, de ploeg die hij in de zomer van 2019 verruilde voor Club Brugge. De afgelopen weken stond hij echter aan de kant met corona. Dit weekend maakte hij eindelijk zijn rentree. Deli deed negentig minuten mee in de uitwedstrijd tegen Bohemians 1905. De Ivoriaan hield het achterin goed dicht, maar dat gold ook voor de thuisploeg. Het werd dan ook 0-0.

https://twitter.com/slaviaofficial/status/1386615659262578688?s=20
Lees meer: