Lof voor De Cuyper: "Elke buitenlandse topclub zoekt zo iemand"

Maxim De Cuyper en Andreas Skov Olsen
Maxim De Cuyper en Andreas Skov Olsen Foto: © Pro Shots

De jonge Rode Duivels hadden een sterke start in hun tweede EK-wedstrijd tegen gastland Georgië, mede dankzij een uitblinker. Maxim De Cuyper leverde een schitterende eerste helft. Hij was solide in de verdediging, betrokken bij veel aanvallen en scoorde ook in het eerste kwartier. Dit was typerend voor zijn seizoen bij Westerlo, waar hij ook al de absolute sleutelspeler was.

"Hij is echt heel goed," verklaarde Denis van Wijk bij Sporza. "Club Brugge heeft een slimme zet gedaan door hem uit te lenen aan Westerlo. Daar heeft hij zich enorm kunnen ontwikkelen."

"Hij heeft zeker de mogelijkheid om ook bij een buitenlandse club aan de slag te gaan," voegde Frank Boeckx er meteen aan toe. "Bijna elke topclub in Europa is op zoek naar een linkervoetige centrale verdediger of vleugelverdediger."

"Er zijn niet veel spelers met zijn kwaliteiten, dus ik voorspel dat hij een indrukwekkende carrière tegemoet gaat." Van Wijk hoopt wel dat De Cuyper het stap voor stap aanpakt en eerst de kans grijpt om bij Club Brugge door te breken.

Lees meer:
0 reacties