"Lukt het daar niet, dreigt een vertrek uit Brugge voor Club"

Jan Breydelstadion
Jan Breydelstadion Foto: © Pro Shots

Al sinds 2006 is Club Brugge bezig met een nieuw stadion. Inmiddels zijn we zeventien jaar verder en is het stadion er nog steeds niet. De Olympiasite in Brugge lijkt de laatste optie.

"Het stadion is op", vertelt de schepen van Ruimtelijke Ordening en Sport Franky Demon tegenover het Nieuwsblad. "Het enige dat we kunnen doen, is het veilig houden. Het is nu of nooit. Er zijn simpelweg geen andere bouwlocaties meer voorhanden in Brugge. Ik zou niet weten waar. De Olympiasite is perfect: dat is immers al recreatiegebied."

"Lukt het daar niet, dreigt een vertrek uit Brugge voor Club", reageert de Brugse burgemeester Dirk de Fauw. "Club en Cercle moeten een ander stadion krijgen. Is het niet in Brugge, dan elders. En dat zou zo jammer zijn: Club hoort in Brugge."

Sinds 2006 is Club Brugge al bezig met een verhuizing, vertelt toenmalig voorzitter Michel D'Hooghe. "Ik heb destijds een firma aangesproken om te onderzoeken op welke plek we het beste konden bouwen. Men heeft toen zestien locaties onder de loep genomen. De conclusie was dat we aan de Oostkampse Baan in Loppem moesten zijn - daar lag een stuk grond van 34 hectare dat we konden benutten. Het leek veelbelovend", besluit D'Hooghe. Het stadion kwam er desondanks niet na veel protest.

Lees meer:
0 reacties