Mannaert over malaise bij Anderlecht en waarom die niet te vergelijken is met moeilijke jaren van Club

Club Brugge nieuws
Club Brugge nieuws Foto: © ©ClubBruggeFans
/></figure><!-- /wp:image --><!-- wp:paragraph --><p><strong>Elf jaar zonder landstitel, bij Club Brugge weten ze als geen ander wat het is om in de miserie te zitten. Dat het anno 2019 vierkant draait bij Anderlecht maakt dat de fans van blauw-zwart op hun beurt met het nodige leedvermaak kunnen reageren. En hoe kijkt Vincent Mannaert naar de malaise bij de Brusselse aartsrivaal? </strong></p><!-- /wp:paragraph --><!-- wp:more --><!--more--><!-- /wp:more --><!-- wp:paragraph --><p>De Tribune op Radio 1.

"Ik zit natuurlijk op een ander bureau en bij een club waar het vandaag gelukkig goed gaat. Ik zou als eerste reactie denken van: je zit waar je zit en je moet proberen van heel hard te werken en met de juiste mensen tot de juiste beslissingen te komen. Dat klinkt heel erg clichématig, maar veel meer dan dat kan ik er niet over vertellen", is Mannaert voorzichtig.

"Ik herken in ieder geval de kritiek uit onze beginperiode, die kan ik mij nog levendig herinneren. Het is natuurlijk wel niet te vergelijken in die zin dat we in het eerste jaar vicekampioen geworden zijn onder Christoph Daum en eigenlijk nog heel dicht bij de titel zijn gekomen. In de twee daaropvolgende seizoenen werden we telkens derde", zegt onze CEO.

"We hebben het weleens 4 à 5 weken moeilijk gehad, maar we hebben het geen volledig seizoen moeilijk gehad. Er was altijd wel een moment van opleving dat maakte dat we toch binnen die top-3 bleven. Dat is natuurlijk wel een groot verschil met de situatie waarin Anderlecht zich nu bevindt. Ik herinnner mij zelfs dat we in het kampioenenjaar 2016 fors verloren op Gent en dat er toen ook een supportersreactie kwam", vertelt Mannaert.

"We hebben altijd wel het gevoel en de overtuiging gehad dat we wisten waarmee we bezig waren en zeker na de hervorming van structuur in jaar twee is het toch vrij snel stabiel geworden. Vanuit die stabiliteit hebben we vervolgens ook wel wat resultaten kunnen neerzetten."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand