Mannaert over malaise bij Anderlecht en waarom die niet te vergelijken is met moeilijke jaren van Club

Club Brugge nieuws
Club Brugge nieuws Foto: © ©ClubBruggeFans
/></figure><!-- /wp:image --><!-- wp:paragraph --><p><strong>Elf jaar zonder landstitel, bij Club Brugge weten ze als geen ander wat het is om in de miserie te zitten. Dat het anno 2019 vierkant draait bij Anderlecht maakt dat de fans van blauw-zwart op hun beurt met het nodige leedvermaak kunnen reageren. En hoe kijkt Vincent Mannaert naar de malaise bij de Brusselse aartsrivaal? </strong></p><!-- /wp:paragraph --><!-- wp:more --><!--more--><!-- /wp:more --><!-- wp:paragraph --><p>De Tribune op Radio 1.

"Ik zit natuurlijk op een ander bureau en bij een club waar het vandaag gelukkig goed gaat. Ik zou als eerste reactie denken van: je zit waar je zit en je moet proberen van heel hard te werken en met de juiste mensen tot de juiste beslissingen te komen. Dat klinkt heel erg clichématig, maar veel meer dan dat kan ik er niet over vertellen", is Mannaert voorzichtig.

"Ik herken in ieder geval de kritiek uit onze beginperiode, die kan ik mij nog levendig herinneren. Het is natuurlijk wel niet te vergelijken in die zin dat we in het eerste jaar vicekampioen geworden zijn onder Christoph Daum en eigenlijk nog heel dicht bij de titel zijn gekomen. In de twee daaropvolgende seizoenen werden we telkens derde", zegt onze CEO.

"We hebben het weleens 4 à 5 weken moeilijk gehad, maar we hebben het geen volledig seizoen moeilijk gehad. Er was altijd wel een moment van opleving dat maakte dat we toch binnen die top-3 bleven. Dat is natuurlijk wel een groot verschil met de situatie waarin Anderlecht zich nu bevindt. Ik herinnner mij zelfs dat we in het kampioenenjaar 2016 fors verloren op Gent en dat er toen ook een supportersreactie kwam", vertelt Mannaert.

"We hebben altijd wel het gevoel en de overtuiging gehad dat we wisten waarmee we bezig waren en zeker na de hervorming van structuur in jaar twee is het toch vrij snel stabiel geworden. Vanuit die stabiliteit hebben we vervolgens ook wel wat resultaten kunnen neerzetten."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
Genk
13:30
Club Brugge
zo
10/03
Club Brugge
16:00
OH Leuven
zo
17/03
Sint-Truiden
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 27 30 65
2 Anderlecht 27 25 57
3 Club Brugge 27 29 45
4 Antwerp 27 24 45
5 Genk 27 22 43
6 Gent 27 12 43
7 Cercle Brugge 27 7 43
Bekijk de hele stand