Marc Degryse: "Ik mis die centrale verdediger van topniveau"

Marc Degryse
Marc Degryse Foto: © Orange Pictures

Marc Degryse zag Club Brugge zwijnen dit weekend tegen Charleroi. In Het Laatste Nieuws blikt hij ook vooruit op het treffen met Anderlecht van volgende week.

Degryse zag een verdedigend kwetsbaar blauw-zwart. "Club gaf veel weg, zaterdag tegen Charleroi. Het is toch niet normaal dat je een Simon Mignolet nodig hebt op Gouden Schoen-niveau om niet te verliezen in eigen stadion? Ik sla misschien op dezelfde nagel, maar ik mis die centrale verdediger van topniveau. Club is het tegenovergestelde van Anderlecht. Club heeft wél een overvloed aan creatieve mensen die met een individuele flits het verschil kunnen maken, maar hun defensieve blok is zeer kwetsbaar."

Ook had de columnist een tip voor Deila. "De vraag is of Deila zondag in Anderlecht met Nusa aan de aftrap moet komen of met Zinckernagel. Nusa, natuurlijk. Als je ziet hoe Sardella op Kortrijk al problemen had met De Neve, wat moet dat niet worden tegen Antonio Nusa. Bovendien vind ik Zinckernagel – net als Flips bij Anderlecht – een speler voor de as van het veld. Op Gent paste Deila zich aan; ik ga er vanuit dat hij niet twee keer die fout zal maken. Uitgaan van eigen sterkte en je beste mensen aan de bal krijgen: dat is mijn credo."

"De topper van zondag wordt een clash tussen een ploeg die zoekt naar vertrouwdheid tussen de belangrijkste spelers, Anderlecht, en een ploeg die baadt in offensieve weelde maar kwetsbaar is achterin, Club. Deila zal trachten om het balbezit op te eisen. Riemer zal zoiets niet erg vinden. Maar als Anderlecht té passief wordt in eigen stadion, zeker tegen Club Brugge, zal het publiek in het Lotto Park morren. Riemer zal een evenwicht moeten vinden", zo sluit Degryse af.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Union Saint-Gilloise 8 4 16
3 Club Brugge 8 13 15
4 Anderlecht 8 2 15
5 Antwerp 8 9 13
6 Genk 8 6 13
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand