Martínez beloont Mignolet voor ijzersterk seizoen

De Ketelaere en Mignolet vieren een overwinning in de Croky Cup
De Ketelaere en Mignolet vieren een overwinning in de Croky Cup Foto: © Peter De Voecht/Photo News

Simon Mignolet keept vanavond zijn 31e interland voor de Rode Duivels. De doelman van Club Brugge krijgt tegen Griekenland de voorkeur boven Thibaut Courtois. Dat betekent natuurlijk niet dat Mignolet ook bij aanvang van het Europees Kampioenschap de eerste doelman van België is. Dat is en blijft Courtois. Toch is het niet meer terecht dat Mignolet in het eerste oefenduel ter voorbereiding op het EK onder de lat staat. Hij heeft namelijk een ijzersterk seizoen achter de rug.

Voor de komst van Mignolet was er op Jan Breydel sprake van een serieus keepersprobleem. In de twee seizoenen met Ivan Leko aan het roer was het eigenlijk geen moment duidelijk wie eigenlijk de eerste doelman was. Zo begon Ethan Horvath het seizoen 2017/2018 als de nummer één, maar hij werd gaandeweg dat seizoen vervangen door Karlo Letica. De daaropvolgende jaargang waren de rollen omgedraaid. Toen begon Letica als nummer één en eindigde Horvath het seizoen onder de lat.

Dat moest natuurlijk anders. Niet alleen omdat Club Brugge in 2019 de landstitel misliep, maar ook omdat de ploeg aardig wat tegentreffers incasseerde. In het tussenseizoen besloot Blauw-Zwart om zich flink te roeren op de transfermarkt. Zo legde het miljoenen neer om Mignolet los te weken bij Liverpool. De doelman keerde zodoende terug in België, waar hij ooit zoveel indruk maakte dat hij dat de stap naar de Premier League maakte. Zijn komst bleek al snel een schot in de roos.

Doelman van het Jaar

Sinds het moment dat Mignolet arriveerde in Brugge, hoor je niemand meer over een probleem onder de lat. In zijn eerste seizoen stond de doelman in 27 competitiewedstrijden slechts veertien treffers toe. Hij hield maar liefst zestien keer zijn doel schoon. Het leverde hem de titel Doelman van het Jaar op. Ook dit seizoen was het raak voor Mignolet. Hij moest weliswaar vaker vissen dan in zijn eerste seizoen als doelman van Club Brugge, maar dat viel hem moeilijk te verwijten. Mignolet hield zijn ploeg vaak genoeg op de been.

https://twitter.com/SMignolet/status/1396884224112795654?s=20

Hij eindigde het seizoen uiteindelijk met vijftien clean sheets in 38 competitiewedstrijden (reguliere én de Champions' play-offs). Slechts acht keepers uit de tien beste competities in Europa, waaronder Courtois, hielden vaker hun doel schoon. Heel gek is het dus niet dat Mignolet vanavond het vertrouwen krijgt van Martínez. Omdat het mogelijk zijn voorlopig laatste interland zal zijn, zal de goalie van Blauw-Zwart erop gebrand zijn om zich te laten gelden.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
25/02
Club Brugge
13:30
Anderlecht
zo
3/03
Genk
13:30
Club Brugge
zo
10/03
Club Brugge
16:00
OH Leuven
zo
17/03
Sint-Truiden
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 26 29 62
2 Anderlecht 26 24 54
3 Club Brugge 26 30 45
4 Antwerp 26 24 44
5 Gent 26 12 42
6 Genk 26 21 40
7 Cercle Brugge 26 5 40
Bekijk de hele stand