Martínez heeft goed nieuws voor Vanaken én De Ketelaere

Hans Vanaken heeft dinsdagavond wederom een basisplaats bij de Rode Duivels. De middenvelder van Club Brugge was afgelopen zaterdag nog trefzeker in de oefenwedstrijd tegen Ierland en mag het ook tegen Burkina Faso vanaf het begin laten zien. Dat geldt ook voor Charles de Ketelaere.

Dat De Ketelaere wederom aan de aftrap verschijnt, is toch een kleine verrassing. Zo verwachtte onder meer Het Nieuwsblad dat het goudhaantje van Club Brugge op de bank zou beginnen. De Ketelaere had in de oefeninterland tegen Ierland van afgelopen zaterdag weliswaar ook al een basisplaats, maar toen kon hij niet overtuigen.

Het lag in de lijn der verwachting dat De Ketelaere tegen Burkina Faso op de bank zou beginnen, maar dat is dus niet het geval. Het is de derde keer op rij dat de aanvaller van Blauw-Zwart een basisplaats heeft bij de Rode Duivels. Hij maakte echter nog geen enkele keer de negentig minuten vol. Wellicht komt daar dinsdagavond verandering in.

De Ketelaere is dus niet de enige Club Brugge-speler die om 20.45 uur aan de aftrap verschijnt. Ook Vanaken heeft een basisplaats. Voor hem is het de vijfde opeenvolgende interland dat hij mag beginnen. Vanaken was in en tegen Ierland nog goed voor een doelpunt en een assist. Tegen Burkina Faso gaat hij op jacht naar zijn vijfde interlandtreffer.

Simon Mignolet is er, zoals bekend, niet bij. De doelman keerde na de ontmoeting met Ierland terug naar huis om tijd door te brengen met zijn vrouw en pasgeboren zoontje. Matz Sels is zijn vervanger onder de lat.

https://twitter.com/BelRedDevils/status/1508859306258538496?s=20&t=QXx9ZI38fAxlKlt7kolusw
Lees meer: