Martínez houdt Vanaken buiten selectie voor achtste finale

Hans Vanaken komt zondagavond niet in actie tegen Portugal. Niet omdat hij geblesseerd of geschorst is, maar omdat Roberto Martínez hem simpelweg niet nodig heeft. Vanaken behoorde afgelopen maandag nog tot de selectie voor het duel met Finland, maar moet in Sevilla toekijken vanaf de tribune. Ook Simon Mignolet begint - logischerwijs - op de bank. Thomas Meunier, oud-speler van Club Brugge, staat daarentegen wel aan de aftrap.

Tegen Rusland en Denemarken nam Vanaken ook al plek op de tribune. Afgelopen maandag kwam daar verandering in. De Rode Duivels waren door de zeges op Rusland en Denemarken al zeker van een plek bij de laatste zestien. Dat bood Martínez de kans om een aantal sterkhouders rust te geven en zijn reservespelers aan het werk te zien. Daags voor het laatste groepsduel met Finland bevestigde Martínez dat Vanaken zijn rentree zou maken in de selectie. De Spanjaard had zelfs een invalbeurt voor hem in petto, al duurde die niet langer dan vijf minuten.

Zondagavond hoeft Vanaken dus niet te rekenen op speeltijd. De middenvelder van Club Brugge behoort niet tot de 23 namen die de Rode Duivels naar een plek bij de laatste acht moeten zien te loodsen. Dat moet dus gebeuren tegen Portugal. De Portugezen eindigden in de groepsfase weliswaar achter Frankrijk en Duitsland, maar verzekerden zich als één van de beste vier nummers drie toch van de achtste finales. Martínez heeft in zijn basiself dus wel plek voor Meunier. De oud-speler van Blauw-Zwart beleeft een goed toernooi. Ook aan de aftrap staat Eden Hazard.

De achtste finale tussen België en Portugal begint om 21.00 uur.

https://twitter.com/BelRedDevils/status/1409203980790607874?s=20
Lees meer: