Martínez kan De Ketelaere niet opnieuw verblijden'

Drie dagen na het teleurstellende optreden in en tegen Ierland, oefenen de Rode Duivels in eigen land tegen Burkina Faso. Waar Charles de Ketelaere afgelopen zaterdag nog een basisplaats had, begint hij dinsdagavond op de bank. Dat verwacht Het Nieuwsblad althans.

Het is inmiddels alweer bijna anderhalf jaar geleden dat De Ketelaere voor het eerst zijn opwachting maakte bij de Rode Duivels. De aanvaller van Club Brugge debuteerde in het oefenduel met Zwitserland. Wie dacht dat hij vervolgens de ene na de andere A-interland zou spelen, kwam bedrogen uit. De Ketelaere speelde in oktober vorig jaar pas zijn tweede interland. Hij was toen wel meteen trefzeker.

Lees ook: De Ketelaere laat zijn voeten spreken bij Rode Duivels

Een maand later volgde zijn eerste basisplaats in de nationale ploeg. In de oefeninterland tegen Ierland mocht hij het dus opnieuw vanaf het begin laten zien. De Ketelaere was een van de spelers die profiteerden van de afwezigheid van sterkhouders als Kevin de Bruyne, Romelu Lukaku, Axel Witsel en Thibaut Courtois. Bondscoach Roberto Martínez heeft er bewust voor gekozen om enkel internationals te selecteren die minder dan vijftig caps achter hun naam hebben staan.

De Ketelaere kreeg tegen Ierland alvast de kans om te laten zien dat hij een plek in de WK-selectie verdient. Maar de aanvaller van Club Brugge maakte geen goede indruk. Hij was overigens niet de enige. De Ketelaere maakte na 76 minuten plaats voor Adnan Januzaj. In de oefenwedstrijd tegen Burkina Faso wordt De Ketelaere niet aan de aftrap verwacht. Volgens Het Nieuwsblad kiest Martínez dinsdagavond voor andere namen. Zo zouden Christian Benteke en Leandro Trossard een kans kunnen krijgen.

De verwachte opstelling voor België-Burkina Faso
Het Nieuwsblad verwacht deze namen aan de aftrap van de oefeninterland tussen België en Burkina Faso.

Vanaken

Het Nieuwsblad verwacht daarentegen wel dat Hans Vanaken zijn basisplaats behoudt. Vanaken gaf tegen Ierland de pass op Michy Batshuayi in de aanloop naar de 0-1. In de tweede helft knikte de middenvelder van Blauw-Zwart vervolgens zelf de bal tegen het net, ware het met de enige mazzel. Het was zijn vierde interlandtreffer voor de Rode Duivels. Helemaal tevreden was hij echter niet. ''Voor mij persoonlijk kon het ook beter, de wisselwerking verliep soms wat moeilijker. Dat is logisch omdat we bijna nooit samenspelen met deze ploeg'', zei Vanaken maandag tijdens de persconferentie.

Tegen Burkina Faso krijgt hij dus vermoedelijk de kans om zijn vijfde interlandtreffer te maken. Simon Mignolet zit niet meer bij de selectie. De doelman vertrok na de ontmoeting met Ierland naar huis om bij zijn zoon en pasgeboren zoontje te zijn. De oefeninterland België-Burkina Faso begint dinsdagavond om 20.45 uur.

https://twitter.com/BelRedDevils/status/1508685385232052225?s=20&t=U8HWttpC5PcF9yiU3g3XUA
Lees meer: