Martínez looft 'ultieme professional' Mignolet

Hoewel Simon Mignolet bij de Rode Duivels al jaren de stand-in is voor Thibaut Courtois, vertolkt hij een belangrijke rol in de nationale ploeg. Dat vertelde Roberto Martínez maandag nog maar eens in de aanloop naar het laatste kwalificatieduel met Wales.

De Rode Duivels verzekerden zich zaterdagavond al van een ticket voor het WK van 2022 in Qatar. Ze waren met 3-1 te sterk voor Estland. Waar Hans Vanaken en Charles de Ketelaere wel in actie kwamen, bleef Mignolet opnieuw negentig minuten op de bank. De goalie van Club Brugge speelde op 3 juni jongstleden zijn laatste interland voor de Rode Duivels. Daar zal dinsdagavond, als België het opneemt tegen Wales, nog geen verandering in komen. Mignolet is namelijk één van de spelers die maandag niet op het vliegtuig richting Wales stapte. Ook Thibaut Courtois, Jason Denayer, Dennis Praet en Eden Hazard bleven in België.

Martínez maakte op zijn persconferentie echter nog wel even tijd om een mooi compliment uit te delen aan Mignolet. ''De ervaring van Mignolet konden we gebruiken in de voorbereiding tegen Estland. Hij is een ultieme professional. Hij zal in maart wellicht ook een wedstrijd spelen, want je moet kerels als hem altijd klaar houden'', citeerde Het Nieuwsblad de bondscoach. Tegen Wales staat Koen Casteels onder de lat. De doelman van VFL Wolfsburg kwam pas twee keer eerder in actie voor de Rode Duivels. ''Morgen (red: dinsdag) is het een interessante wedstrijd voor Koen Casteels, met die fysieke tegenstander'', zei Martínez. Ook De Ketelaere mag het mogelijk vanaf het begin laten zien.

Lees meer: