Mata lovend over voormalig ploeggenoot: "Hij zal de wereldtop halen"

Clinton Mata
Clinton Mata Foto: © Pro Shots

Afgelopen seizoen speelde Clinton Mata en Antonio Nusa regelmatig aan dezelfde kant van het veld. De oud-verdediger van Club Brugge is lovend over zijn voormalig ploeggenoot.

"Die jongen heeft dezelfde stijl als Noa. Meer nog. Nusa kan zowel met rechts als met links dribbelen. En hij is mét bal sneller dan zonder", begint Mata tegenover Het Laatste Nieuws. Hij zag bovendien dat Nusa vooral erg goed op de training was. "Maar het probleem was aanvankelijk dat Nusa dat tijdens de wedstrijden niet kon herhalen. Da’s natuurlijk een proces dat je als jonge profvoetballer moet doorstaan."

"'Dribbel gewoon', zei ik hem. 'Over al de rest hoef je je geen zorgen te maken. Ik sta achter je. Jij moet je alleen amuseren. En zelfs al mislukt een dribbel, da’s niet erg. Dan recupereer ik de bal wel en geef ik hem terug aan jou.' Nusa moest zich gewoon zien te ontspannen", vervolgt de rechtsback van Olympique Lyon.

De verdediger probeerde ook om Nusa beter te maken. "Ik heb hem vaak uitgedaagd op training. 'Probeer me maar te dribbelen, mon petit', zei ik. En als hij het één-tegen-éénduel vermeed, riep ik: 'Je hebt schrik van mij, hé?' Voor mij was het een spel, maar ik wist dat Nusa op die manier beter zou worden. Soms lukte het hem ook om me te dribbelen, wat me blij maakte. Maar even goed ging ik bewust hard in duel. Om hem te laten voelen hoe verdedigers kunnen zijn. Het was aan Nusa om te leren hoe je daarmee om moet gaan."

Afgelopen week maakte Nusa ook op het international niveau indruk, bij zijn debuut voor Noorwegen. "Bij Club schrikt niemand, hoor, van wat Nusa nu laat zien. Hij had gewoon wat tijd en vertrouwen nodig. Kijk, geloof me: geen enkele verdediger in België is in staat om Nusa te stoppen. Wie tegen hem moet spelen, zorgt maar beter dat hij goed is uitgeslapen, veel water heeft gedronken en een Dafalgan bij zich heeft, want Nusa zal de wereldtop halen", besluit Mata.

Lees meer:
0 reacties