Mathijssen roept vier Club-spelers op voor U21-Duivels

Jacky Mathijssen, bondscoach van de Belgische beloften, doet volgende maand een beroep op vier spelers van Club Brugge. Naast Charles de Ketelaere behoren ook Senne Lammens, Tibo Persyn en Ignace Van der Brempt tot de selectie voor het EK-kwalificatieduel met Turkije.

De Ketelaere behoort weliswaar tot de selectie van Roberto Martínez, maar zal zich eerst moeten melden bij de U21 van de Rode Duivels. Dat geldt ook voor Yari Verschaeren, het toptalent van Paars-Wit. ''Het klopt dat De Ketelaere en Verschaeren alleen voor de Rode Duivels zullen kunnen spelen tegen Wit-Rusland. Maar de match tegen Turkije is een heel belangrijke partij met het oog op het EK U21. Die match is essentieel met het oog op de ontwikkeling van ons talent'', klonk het donderdag namens Martínez.

De Ketelaere is dus niet de enige speler van Club Brugge die zich volgende week bij de ploeg van Mathijssen zal melden. Ook Lammens kreeg een uitnodiging. De goalie zat er in juni ook al bij, maar moest toen Max Vandevoordt van KRC Genk voor zich dulden. Dat gold ook voor Nick Shinton. De derde doelman van Club Brugge zit er dit keer niet bij. Waarom? ''Omdat twee doelmannen van één club oproepen Club Brugge in de problemen zou kunnen brengen'', citeerde Het Nieuwsblad Mathijssen. Naast De Ketelaere en Lammens zijn ook Persyn en Van der Brempt van de partij. Persyn beleefde afgelopen zondag een basisdebuut om nooit meer te vergeten.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1430837746319478788?s=20
Lees meer: