"Mats Rits zou nog van grote waarde kunnen zijn bij Club Brugge"

Mats Rits
Mats Rits Foto: © Pro Shots

Mats Rits lijkt binnenkort te gaan vertrekken bij Club Brugge. RSC Anderlecht en Union SG tonen interesse in de middenvelder van Blauw-Zwart. Ex-coach Dennis van Wijk vraagt zich af waarom Club Brugge de 30-jarige Rits laat gaan.

"Mats zou nog van grote waarde kunnen zijn in Brugge", zegt Van Wijk tegen Het Nieuwsblad. "Die Vetlesen vind ik sterk – daar gaan we niet over discussiëren. Voor de rest heb je daar nog Vanaken, Onyedika, Zinckernagel en Nielsen."

Van Wijk gaat verder: "Neem nu Zinckernagel: gaat hij meer rendement bieden dan Mats? Bij Standard was het vaak wisselvallig, hoor. Dat heb je met Mats niet voor: altijd een zeventje, soms een acht."

Van Wijk vindt dat elke topclub een zo'n middenvelder kan gebruiken. "Mats zorgt voor rust. Is altijd aanspeelbaar. Is polyvalent. Bij Club heeft hij af en toe als verdedigende middenvelder gespeeld, een rol die ik niet in hem zag, maar verdikke, ’t was in orde. Achteraf gezien had ik het moeten weten: Mats is een slimme speler met een goed positiespel", aldus Van Wijk.

Lees meer:
0 reacties