Maxim De Cyper komt met uitleg: "We proberen niet te overdrijven"

Maxim De Cuyper
Maxim De Cuyper Foto: © Pro Shots

Maxim De Cyper zorgde gisteren voor de matchwinnaar tegen CA Osasuna. Na een stugge wedstrijd brak zijn doelpunt in de 80e minuut eindelijk de ban voor Club Brugge.

De Cuyper was na dit pareltje uiteraard door het dolle heen. Tegenover de clubsite geeft hij aan: "Ik ben erg blij met mijn doelpunt. Ik zag de ruimte en ik ging voor mijn kans. Die tegengoal gaf zo’n rot gevoel. We gingen snel in de tegenaanval en ik ben vol mijn kans gegaan met dit doelpunt als resultaat."

De 22-jarige verdediger liet zich niet van de wijs brengen door de Spanjaarden. "We wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden, maar we wisten ook dat we erdoor moesten. Ze hebben heel aanvallende backs en hun flanken snijden ook vaak naar binnen. Er is ook veel beweging in hun voetbal. We hadden het er zeker in het begin lastig mee, maar eigenlijk hebben we niet veel kansen weggegeven en hebben we ons goed in de wedstrijd geknokt."

Het aanvallende spel van Club Brugge is af en toe riskant, maar is uiteindelijk ook hun kracht. "We beseffen dat, maar we wisten ook dat het een ploeg is die ruimte weggeeft en die ruimtes hebben we zo goed mogelijk gezocht. We proberen uiteraard niet te overdrijven qua risico’s en proberen het verstandig aan te pakken, maar ik denk dat het op dat vlak goed meeviel. We hadden gezien dat het mogelijk was om te voetballen tegen hen en dat hebben we dus getoond", aldus De Cuyper.

Lees meer:
0 reacties