Maxime Lestienne geniet weer: "Je zou denken dat hij Ronaldo is"

Maxime Lestienne als speler van Club Brugge
Maxime Lestienne als speler van Club Brugge Foto: © Pro Shots

Maxime Lestienne maakte begin dit jaar de opvallende overstap naar Singapore. De oud-speler van Club Brugge komt sinds februari uit voor Lion City Sailors en laat daar een sterke indruk achter.

"Ze zijn hier zot van hem", lacht zijn vrouw Kiara Vanlerberghe bij Krant van West-Vlaanderen. "Je ziet dat hij zich goed voelt, dat hij weer vertrouwen in zichzelf heeft en dat de trainer hem vertrouwt. Als je hier naar een wedstrijd kijkt en de presentatoren hoort, zou je denken dat Maxime Ronaldo is."

Kiara ziet Maxime, met wie ze al negen jaar samen is, opbloeien in Singapore. "Maxime verdient het om eindelijk weer gelukkig te zijn", aldus de West-Vlaamse. "Sinds de plotse dood van zijn ouders is Maxime nooit meer dezelfde geweest."

Het tweetal is samen met hun drie kinderen afgereisd naar het Aziatische land. "Ons leven is hier veel relaxter dan in België, maar wel drie keer zo duur. Voor ons appartement betalen wij elke maand 16.000 dollar huur. Daarom kochten we geen wagen. Bijna alles doen we met de taxi. Met een app is dat hier heel gemakkelijk: binnen twee, drie minuten staat hij er."

Sportief is het volgens Kiara een aardig niveau in Singapore. "Altijd onder druk presteren, is niet gemakkelijk, zeker niet na wat Maxime allemaal meemaakte", zegt ze. "Sinds hij bij PSV in zes weken tijd zijn beide ouders verloor, is alles veranderd. Hij heeft echt heel diep gezeten."

"Het leven in Rusland bij Rubin Kazan was een ramp. Hij was er niet gelukkig omdat wij daar niet gelukkig waren. In Malaga was het leven wel leuk, maar met degradatievoetbal viel het daar sportief tegen. Bij Standard kende hij twee goeie jaren, maar ook twee slechte. Maxime moet vertrouwen voelen, dan is hij een hele goeie speler. Ik denk dat iedereen dat weet."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda