Mazzu vol vertrouwen: "Zijn klaar om opnieuw ten oorlog te trekken"

Felice Mazzu
Felice Mazzu Foto: © Pro Shots

Zondagmiddag kreeg Union een flinke klap te verwerken, het verloor met 0-2 in eigen huis van Club Brugge. Hierdoor heeft Brugge de Brusselaars ingehaald en is het nu koploper. Woensdag kan Union revanche nemen in het Jan Breydelstadion.

Voor de clash van woensdag vertrouwt Union op onder meer Dante Vanzeir. Vanzeir miste zondag een penalty en was de schlemiel. We hebben hem allemaal gesteund, en nu moet hij zich focussen op de wedstrijd van woensdag", aldus trainer Felice Mazzu tegen Het Nieuwsblad.

Voor het eerst in zeven maanden raakte Union haar koppositie kwijt, maar ze zullen er alles aan doen om deze woensdag terug te krijgen. "Uiteraard waren de spelers teleurgesteld na de wedstrijd zondag", aldus Mazzu. "Maar we hebben allemaal de knop omgedraaid, en de spelers zijn klaar voor de wedstrijd van woensdag. Op training zag ik opnieuw veel enthousiasme, zoals altijd. Mijn spelers zijn klaar om opnieuw ten oorlog te trekken"

Vooral Dante Vanzeir is klaar voor woensdag. "Maandag heb ik hem nog gerust gelaten, maar dinsdag heb ik wel met hem gepraat zodat hij de knop kan omdraaien. De match van zondag is gedaan, en nu moet hij er niet te veel meer over nadenken. Iedereen heeft hem gesteund, en nu moet hij vertrouwen hebben voor de wedstrijd van woensdag."

Mocht Brugge woensdag wederom winnen dan is Union nog iet uitgespeeld volgens Mazzu. "We moeten er blijven in geloven. We hebben voorlopig alletwee 43 punten, maar het enige nadeel is dat halve puntje. Als Brugge uiteindelijk kampioen wordt, wil dat zeggen dat ze het verdiend hebben. Niet op basis van de reguliere competitie, maar op basis van het play-offsysteem. Dan kunnen de mensen blijven zeggen dat Club Brugge de beste ploeg van België is."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 22 mei 2022, 18:30
Pro League
Club Brugge -
-
Anderlecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 34 51 77
2 Club Brugge 34 35 72
3 Anderlecht 34 36 64
4 Antwerp 34 17 63
5 Gent 34 26 62
Bekijk de hele stand