Mechele knokt zich bijna geruisloos terug in de ploeg

PHOTONEWS 10907409 089
PHOTONEWS 10907409 089 Foto: © Jeroen Meuwse/Orange Pictures/Photo News

Weinig spelers zijn dit seizoen zeker van hun plek bij Club Brugge. Zelfs kapitein Ruud Vormer zat in de afgelopen maanden vaker op de bank dan hem lief is. Dat geldt ook voor Brandon Mechele. De verdediger heeft zich echter bijna geruisloos teruggevochten in het elftal.

Na de oorwassing tegen KAA Gent eind augustus was het duidelijk dat er wat moest gebeuren bij Club Brugge. Of er nou meteen achterin moest worden ingegrepen, viel te betwisten. Blauw-Zwart trad in Oost-Vlaanderen immers aan met onder meer jongelingen Noah Mbamba en Ignace Van der Brempt. Maar Philippe Clement besloot desondanks om rigoreus in te grijpen in zijn achterhoede. Het kostte Mechele zijn basisplaats. Dat kon natuurlijk niet los worden gezien van de komst van Jack Hendry. De Schot kwam op de valreep over van KV Oostende om de Brugse defensie van een nieuwe impuls te voorzien.

Maar dat Mechele plaats moest maken voor de Schot, daar hadden weinigen rekening mee gehouden. Stanley Nsoki kreeg de voorkeur boven de ervaren Belg. Nsoki deed het in eerste instantie helemaal niet onaardig met Hendry als kompaan, maar het werd in de voorbije weken minder en minder bij de Fransman. Vooral de nonchalance waarmee hij speelde bracht Club meerdere keren in de problemen. Zijn prestaties leidden opnieuw tot kritiek op het transferbeleid, want Club telde toch 6,5 miljoen euro voor hem neer. Inmiddels zit de man van 6,5 miljoen euro weer op de bank.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1465749974390562823?s=20

Mentaliteit

Mechele heeft zijn plek in de defensie terug. Met hem in de basis kreeg Club weliswaar vijf goals van KRC Genk tegen in twee wedstrijden, maar zonder enkele belangrijke ingrepen van Mechele waren dat er ongetwijfeld meer geweest. Dat Club juist in de afgelopen twee wedstrijden twee keer terugkwam van een achterstand, mag ook niet los worden gezien van de rentree van Mechele. Hij speelt immers nog elke wedstrijd alsof het zijn eerste voor Blauw-Zwart is. ''We speelden niet zo goed als afgelopen zondag, maar we zijn blijven vechten. Mentaal hebben we ons vandaag (woensdag, red.) weer enorm sterk getoond. We gaan door, zalig'', zei hij woensdagavond na afloop.

Evenals Vormer weet Mechele wat er gevraagd wordt van Club in een periode waarin het vaak heeft tegengezeten. Maar omdat Mechele niet de aanvoerdersband draagt, ging het de afgelopen tijd vooral over Vormer. De rentree van Mechele verdient echter evengoed onze aandacht. Chapeau, Brandon!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 24 jul. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Genk -
zo 31 jul. 2022, 16:00
Pro League
AS Eupen -
-
Club Brugge -
vr 5 aug. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Zulte-Waregem -
zo 14 aug. 2022, 18:30
Pro League
OH Leuven -
-
Club Brugge -
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
Bekijk de hele agenda