Mechele legt uit wat Schreuder van Club wil zien

Alfred Schreuder zette maandag zijn krabbel onder een contract bij Club Brugge en meldde zich 's avonds nog bij zijn ploeg in Marbella. Twee dagen later stond de oefenwedstrijd tegen Karlsruher op het programma. Hoewel het altijd lastig is om conclusies te verbinden aan oefenpotjes, was de hand van Schreuder bij vlagen al te zien. Brandon Mechele legt uit.

In de persoon van Schreuder heeft Club Brugge een opvolger van Philippe Clement aangesteld die eigenlijk nog niet zoveel ervaring heeft als hoofdtrainer. Hij stond weliswaar aan het roer bij FC Twente en Hoffenheim. Maar Schreuder maakte vooral naam als assistent-trainer van Erik ten Hag en Ronald Koeman bij respectievelijk Ajax en FC Barcelona.

''De coach wil dat we minder snel de lange bal versturen.''

Brandon Mechele over Alfred Schreuder

Twee clubs die graag de hele wedstrijd de bal hebben en pas de lange bal spelen als het echt niet anders kan. Daar moet Club Brugge ook heen. Althans, als we Brandon Mechele moeten geloven. ''De coach wil vooral dat we meer vanuit de opbouw geduldig de bal laten rondgaan en niet meer zo snel een lange bal versturen'', zei de verdediger na afloop van het oefenduel met Karlsruher.

Hoe dat ging volgens Mechele? ''Dat proberen we nu, er zat weliswaar nog wat afval in ons spel, maar als we zo verder doen komt dat zeker goed.'' Karlsruher maakte het Club niet makkelijk in Marbella. De Duitsers zetten vroeg druk en hielden zich niet in als ze het duel aangingen.

''Uiteindelijk hebben wij het wel goed gedaan en veel kansen gecreëerd, het is dan jammer dat er geen doelpunt valt, maar we kunnen wel tevreden zijn met deze prestatie'', was Mechele positief. Zaterdag wacht Club de tweede en tevens laatste oefenmatch van de stage in Marbella. Feyenoord is dan de tegenstander.

Lees meer: