Mechele neemt het op voor Odoi na ongelukkige rode kaart

PHOTONEWS 10969948 018
PHOTONEWS 10969948 018 Foto: © Orange Pictures/Photo News

Denis Odoi was de laatste weken een van de uitblinkers bij Club Brugge. In de topper tegen Antwerp FC van afgelopen zondag maakte hij zelfs zijn eerste treffer voor Blauw-Zwart. Maar woensdagavond was er tegen KAA Gent helaas een negatieve hoofdrol voor hem weggelegd. Brandon Mechele nam het na afloop op voor zijn teamgenoot.

Waar Éder Balanta onder Philippe Clement niet was weg te denken uit de basiself, is Alfred Schreuder meer gecharmeerd van Odoi als '6'. Odoi kwam op de slotdag van de winterse transfermarkt over van het Engelse Fulham en leek in eerste instantie vooral gehaald te zijn voor de breedte. Maar hij hij heeft vriend en vijand verbaasd door zich in de basiself van Club Brugge te spelen. Ook in de tweede halve finale tegen KAA Gent stond hij aan de aftrap.

Maar waar Odoi een paar dagen eerder tegen Antwerp FC nog de uitblinker was bij Blauw-Zwart, had hij het tegen Gent een stuk lastiger. Odoi kwam in grote ruimtes te spelen en daarin blijkt hij, evenals Ruud Vormer, kwetsbaar. Dat kostte hem in de eerste helft ook een gele kaart. Kort na rust volgde zijn tweede. 'Tissoudali hing aan Odoi en hij probeerde zich los te trekken. Jammer dat hij juist zijn arm losliet en zijn gezicht raakte', klinkt het namens Mechele op de clubsite over de situatie die leidde tot de uitsluiting van Odoi.

Realistischer

Hoewel het geen slimme actie was van de middenvelder, nam Mechele hem niets kwalijk. 'Dat is niet bewust, je wil hem nooit slaan. Denis heeft ook ervaring genoeg. Jammer van de timing, want daardoor werd het moeilijk', aldus de verdediger. Een minuut nadat Odoi het veld moest verlaten, maakte Laurent Depoitre er 0-3 van. Daarmee was het tweeluik tussen Club en Gent beslist en konden de Buffalo's hun ticket voor de finale boeken. Pijnlijk, maar Mechele blijft geloven in zijn ploeg. 'En in het spel dat we willen spelen. Alleen moeten we iets realistischer zijn.'

'We hebben nu twee dagen om die match te analyseren en er onze lessen uit te trekken.'

Mechele weet wat Club te doen staat na de bekeruitschakeling

Heel veel tijd om stil te staan bij de uitschakeling heeft Club niet. Over twee dagen wacht namelijk alweer het bezoek aan Seraing. Blauw-Zwart moet winnen om de druk op Union te houden. 'De achterstand is zeven punten. Er is werk aan de winkel voor ons', weet Mechele. 'Het is wel goed dat die match snel komt. We hebben nu twee dagen om die match te analyseren en er onze lessen uit te trekken. Focus nu op zaterdag, kampioen worden was sowieso al de doelstelling van het begin van het seizoen.'

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
Genk
13:30
Club Brugge
zo
10/03
Club Brugge
16:00
OH Leuven
zo
17/03
Sint-Truiden
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 27 30 65
2 Anderlecht 27 25 57
3 Club Brugge 27 29 45
4 Antwerp 27 24 45
5 Genk 27 22 43
6 Gent 27 12 43
7 Cercle Brugge 27 7 43
Bekijk de hele stand