Media loven Europese campagne Club Brugge: "Hoeft niet te eindigen"

Nicky Hayen
Nicky Hayen Foto: © Pro Shots

In België is het vertrouwen erg groot nadat Club Brugge de halve finale van de Conference League heeft bereikt. Hierbij wordt Feyenoord als voorbeeld genoemd.


Club Brugge wist over twee wedstrijden het Griekse PAOK Saloniki uit te schakelen. Thuis wonnen de Bruggenaren met 1-0 en in Griekenland werd het 0-2. Het Nieuwsblad noemt het bereiken van de halve finale historisch. “Dit is een unieke kans om geschiedenis te schrijven. Na 32 jaar staat Club Brugge in een Europese halve finale. En het hoeft daar niet te eindigen, als je ziet hoe sterk het was.”

Ook bij Het Laatste Nieuws zien ze een finaleplaats voor de Belgische ploeg al voor zich. “Kruisen we 29 mei, de datum van La Grande Finale, al voorzichtig aan in onze agenda? Dit zelfvertrouwen komt ook voort uit het machtsvertoon van Club Brugge in Griekenland. 'De Hel van PAOK? Hooguit een kampvuurtje. Doodleuk geblust door een Spanjaard zonder snor: Ferran Jutglà.”

Hierbij wordt de finaleplaats van Feyenoord in 2022 als voorbeeld gegeven. “Het hoongelach was groot, twee seizoenen geleden, toen sommigen in de finaleplek van Feyenoord het bewijs zagen dat ook België mocht dromen. Maar zie.”

Lees meer:
0 reacties