Meijer: "Het is snel gegaan, ook al voelt alles toch nog te traag"

Club-Brugge verdediger Bjorn Meijer maakt een snelle ontwikkeling door. De twintigjarige- linksback debuteerde twee jaar geleden bij FC Groningen en heeft nu al Champions League-wedstrijden en Jong Oranje-interlands achter zijn naam. Met SoccerNews sprak hij over deze ontwikkelingen.

Meijer moest afgelopen interlandperiode helaas al snel afhaken bij Jong Oranje. De verdediger liep een blessure op en baalde hier zeer van. “De vorige keer hadden we een goede periode, dus het is fijn om hier te komen”, aldus de verdediger, die de vorige interlandreeks twee keer scoorde tegen Georgië. Kunnen we dat vaker verwachten? “Ik ben verdediger, dus het is niet mijn doel, maar ik ben wel vaak in de zestien te vinden. Het zou mooi zijn om het nog eens te doen.”

Twee jaar geleden werd Meijer voor het eerst opgeroepen voor jeugdinterlands nadat hij doorbrak bij FC Groningen. Waarom was hij eerder niet in beeld? Kiest de KNVB eerder voor talenten van de topclubs? “Ik denk wel dat je meer opvalt als je bij een topclub speelt. Dat is logisch. Maar als je echt goed bent, word je wel geselecteerd. Misschien was ik niet echt goed. Ik was wel eens in beeld, maar ik was erg aan het groeien en mijn lichaam was motorisch nog niet top. Ik snapte wel dat ik er niet bij zat.” Na een halfjaar in de Eredivisie kwam zijn carrière in een stroomversnelling. Meijer maakte een miljoenentransfer naar Club Brugge en speelde vorig seizoen Champions League. “Het is inderdaad snel gegaan, ook al voelt alles toch nog te traag. Elke voetballer wil sneller. Maar het is een mooie tijd geweest tot nu toe.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
Genk
13:30
Club Brugge
zo
10/03
Club Brugge
16:00
OH Leuven
zo
17/03
Sint-Truiden
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 27 30 65
2 Anderlecht 27 25 57
3 Club Brugge 27 29 45
4 Antwerp 27 24 45
5 Genk 27 22 43
6 Gent 27 12 43
7 Cercle Brugge 27 7 43
Bekijk de hele stand