Met deze elf begint Club aan het bezoek aan KV Kortrijk

Éder Balanta keert zondagavond in de uitwedstrijd tegen KV Kortrijk terug in de basis van Club Brugge. Hij vervangt Noa Lang, die ontbreekt wegens een positieve coronatest. Ook Mats Rits heeft een basisplaats. Tegen Union begon de Belg nog op de bank.

Club Brugge kreeg afgelopen donderdag in de thuiswedstrijd tegen Union dé kans om een grote stap te zetten richting deelname aan de Champions' play-offs. Maar de ploeg van Alfred Schreuder kwam tegen de koploper niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Daarmee mocht Club uiteindelijk nog het meest tevreden zijn.

Waar Union vooral in de eerste helft de nodige kansen creëerde, kon Blauw-Zwart weinig uitrichten voor het doel van de ploeg uit Brussel. Ook Noa Lang slaagde er niet in om het verschil te maken. Integendeel zelfs. Hij werd meteen na rust vervangen door Éder Balanta. Met de komst van Balanta hoopte Schreuder de controle over de wedstrijd te krijgen.

En dat lukte aardig. De invalbeurt van Balanta is Schreuder klaarblijkelijk zo goed bevallen dat de Colombiaan op KV Kortrijk eindelijk weer een basisplaats heeft. In de eerste drie wedstrijden onder Schreuder was dat niet het geval. De absentie van Lang maakt de keuze er natuurlijk ook wat gemakkelijker op voor de oefenmeester.

Lang is niet de enige die zondagavond ontbreekt bij Blauw-Zwart. Ook Clinton Mata (geschorst), Tajon Buchanan (interlands) en Andreas Skov Olsen (geblesseerd) zijn niet van de partij. Het gemis van Mata lijkt in eerste instantie te worden opgevangen door Mats Rits. De Belg had in de eerste twee wedstrijden onder Schreuder een basisplaats, maar begon tegen Union op de bank.

OPSTELLING: Mignolet, Mechele, Hendry, Nsoki, Rits, Balanta, Vormer, Sobol, Vanaken, De Ketelaere en Dost.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1487859909794299904?s=20&t=_jxwSrUI3pfcBO9Tm_2XWw

Lees meer: