Mignolet heeft nog wat recht te zetten tegen Standard

PHOTONEWS 10948999 158
PHOTONEWS 10948999 158 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Simon Mignolet mocht begin deze maand voor de derde keer op rij de award voor Keeper van het Jaar in België ontvangst nemen. De goalie van Club Brugge zal zich er echter van bewust zijn dat het in de tweede seizoenshelft beter moet dan voor de winterstop. Toen ging hij een paar keer serieus in de fout, waaronder tegen Standard.

De komst van Simon Mignolet in de zomer van 2019 bleek al snel een voltreffer voor Club Brugge. Eindelijk stond er iemand onder de lat die punten pakte voor de ploeg. Mignolet had in zijn eerste seizoen als speler van Blauw-Zwart meteen een belangrijk aandeel in de landstitel. Dat was in het afgelopen seizoen niet anders. In beide jaren werd hij niet voor niets uitgeroepen tot Keeper van het Jaar.

Maar in de eerste helft van het huidige seizoen was Mignolet slechts bij vlagen de niet te passeren doelman. Zoals hierboven geschreven ging hij een aantal keer serieus in de fout. Fouten maken doet iedereen. Dat kan zelfs de beste overkomen. Maar in de eerste seizoenshelft kostten Mignolet zijn fouten Club Brugge ook daadwerkelijk punten. In de thuiswedstrijd tegen Standard, bijvoorbeeld.

Er leek een lange tijd niets aan de hand voor de ploeg van toenmalig trainer Philippe Clement. Zonder de geschorste Noa Lang genoot Club Brugge na 35 minuten een 2-0 voorsprong. Maar enkele minuten na de 2-0 van Charles de Ketelaere kwam Standard terug in de wedstrijd. En dat had de ploeg uit Luik te danken aan Mignolet. De doelman schatte een dieptepass volledig verkeerd in en werd gepasseerd door Aron Leonard Dønnum: 2-1.

Zelfvertrouwen een knauw

De tweede helft was nog geen vijf minuten oud toen Mignolet opnieuw in de fout ging. Ditmaal probeerde de goalie Dønnum van scoren te houden, maar hij liep de aanvaller van Standard onder de voeten: strafschop. Die ging erin en daarmee bepaalde Standard de eindstand op 2-2. Het zelfvertrouwen van Mignolet kreeg een knauw, dat bleek wel in de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen KV Mechelen. Maar inmiddels lijkt hij weer de oude.

In de tweede seizoenshelft zal Mignolet willen tonen waarom hij nog altijd de beste doelman in BelgiË is.

Mignolet herpakte zich knap - zoals we van hem kennen. Zo ontpopte hij zich in de achtste finale van de Croky Cup op KRC Genk tot held van Club Brugge. In de tweede seizoenshelft zal hij België willen tonen waarom hij nog altijd de beste doelman van de Jupiler Pro League is. Hij begon het nieuwe jaar in ieder geval goed, namelijk met een clean sheet tegen STVV. Dat moet zijn zelfvertrouwen, gesterkt door de uitverkiezing Keeper van het Jaar, een boost geven.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
1/10
Club Brugge
18:30
Sint-Truiden
zo
8/10
Standard Liège
13:30
Club Brugge
za
21/10
Kortrijk
16:00
Club Brugge
zo
29/10
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
5/11
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Gent 8 6 18
2 Anderlecht 8 2 15
3 Club Brugge 7 13 14
4 Antwerp 8 9 13
5 Union Saint-Gilloise 7 3 13
6 Genk 7 6 12
7 Sint-Truiden 8 1 12
Bekijk de hele stand