Mignolet laat interlands Rode Duivels aan zich voorbijgaan

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/02/mignolet-is-blij-met-odoi-je-ziet-wat-hij-kan-bijdragen/

Simon Mignolet komt volgende maand niet in actie voor de Rode Duivels. Hoewel de goalie 'gewoon' fit en inzetbaar is, heeft Roberto Martínez in overleg met Club Brugge besloten dat hij zich na het weekeinde niet hoeft te melden bij de nationale ploeg.

Mignolet was ook zijn tweede seizoen van grote waarde voor Club Brugge. Hij evenaarde weliswaar net niet zijn aantal clean sheets van zijn eerste seizoen, maar hield zijn ploeg vaak genoeg op de been. Daarmee had hij een belangrijk aandeel in de tweede landstitel in successie. Dat bleef natuurlijk niet onopgemerkt. Zoals verwacht riep Martínez de goalie van Club Brugge op voor het EK. Hoewel Mignolet onder de lat stond tijdens de vriendschappelijke ontmoeting met Griekenland, wist hij dat hij het ook dat toernooi met een rol als stand-in voor Thibaut Courtois moest doen.

Mignolet kwam dan ook niet in actie tijdens het EK. Zijn toernooi zat er zelfs al na de achtste finale tegen Portugal op. Mignolet blesseerde zich tijdens de warming-up en kon daardoor niet plaatsnemen op de bank. Daags na de overwinning op Portugal meldden de Rode Duivels dat Mignolet het trainingskamp had verlaten. Het duurde dus even vooraleer hij zijn rentree bij Club Brugge maakte. Niet alleen omdat hij herstellende was van een blessure. Ook omdat hij na een lang en slopend seizoen langer vakantie genoot. Op bezoek bij Union keerde Mignolet terug onder de lat en was hij direct van grote waarde voor zijn ploeg.

Een rentree bij de nationale ploeg zit er voorlopig dus niet in. ''Met Club Brugge hebben we afgesproken dat we Simon Mignolet nog even in zijn ritme laten komen bij de club'', zei Martínez donderdag op de persconferentie. ''Mignolet heeft geen echte pauze gehad sinds het EK. Het is belangrijk dat hij even een echte pauze neemt om zijn lichaam weer te laten herstellen. Ik verwacht dat hij tegen oktober weer klaar is voor internationaal voetbal'', voegde de Spanjaard daar nog aan toe.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand