Simon Mignolet legt uit: "Daarin moet je boven jezelf uitstijgen"

Simon Mignolet bereidt zich voor tegen FK Bodø/Glimt
Simon Mignolet bereidt zich voor tegen FK Bodø/Glimt Foto: © Orange Pictures

Het gala van de Gouden Schoen staat voor de deur. De titel 'beste doelman van het jaar' moet nog vergeven worden. Club Brugge-doelman Simon Mignolet weet al wie hij zou kiezen

Hij ga zijn keuze prijs tegenover Het Laatste Nieuws, en koos daarbij voor Jean Butez. "Omdat hij kampioen is geworden én de beker heeft gewonnen. Ik denk dat Antwerp het afgelopen jaar - en nog steeds eigenlijk - defensief erg stabiel is. Jean is daar een bepalende factor in. Niet alleen met zijn reddingen, want Jean is nu niet meteen de doelman van de grootse saves, maar hij zorgt er op relatief jonge leeftijd (28, red.) wel voor dat hij heel constant en beslissend is."

De verwachtingen zijn hoog, waardoor hij nu minder lijkt. te presteren "Wat vroeger opviel, lijkt nu gewoon. Tegelijk mocht Jean voor het eerst in de Champions League acteren. Daarin moet je boven jezelf uitstijgen, wil je punten halen. Je komt ineens onder druk te staan, moet moeilijkere beslissingen nemen. Het weegt allemaal wat meer op je schouders. Da's niet meer dan normaal. En als je dan één foutje maakt, begint zich dat op te stapelen.”

Lees meer:
0 reacties