Mignolet ontevreden: "Gaat erom dat je een manier vindt om te winnen"

Simon Mignolet
Simon Mignolet Foto: © Pro Shots

De nederlaag tegen Standard is hard aangekomen bij Club Brugge. Doelman Simon Mignolet spreekt vooral van een gebrek aan volwassenheid bij de club die momenteel vijfde staat in de Jupiler Pro League.

"We halen 16 op 30, wat eigenlijk 24 op 30 had moeten zijn", begint Mignolet tegenover Het Laatste Nieuws. "Dat hadden we makkelijk kunnen halen. Maar ja… Voor Club Brugge is dit veel te weinig. Op dat vlak moeten we aan de slag. Het zijn kleine details die ervoor zorgen dat we niet winnen van Gent, Standard en anderen. En het komt niet aan op ons voetbal."

"Op de juiste momenten de juiste dingen doen. Scherp verdedigen wanneer nodig, de bal bijhouden wanneer het moet", vervolgt de doelman. "Soms willen we te frivool voetballen. We moeten volwassener zijn. Meer klootzak op het veld. Zeker in Gent of op Standard, waar we telkens de evenknie of de betere ploeg zijn. In dat soort matchen gaat het niet over hoe goed je voetbalt of hoeveel kansen je creëert. Het gaat erom dat je een manier vindt om te winnen."

Na de gelijkmaken verzuimt Club Brugge om de bal weg te schieten. "Drie, vier spelers denken dat we nog moeten omschakelen en voor die ene kans gaan. We proberen een man uit te schakelen en de pass te vinden, terwijl je de bal moet wegtrappen. Het is onze positieve ingesteldheid, altijd voetbal willen spelen, maar dat moet je niet doen in de laatste vijf minuten op Sclessin. Je moet veel zakelijker zijn", besluit Mignolet.

Lees meer:
0 reacties