Mignolet over 'lekkende' verdediging: "We zijn een aanvallend team"

Simon Mignolet
Simon Mignolet Foto: © Pro Shots

Simon Mignolet heeft zin in het Europese avontuur van zijn Club Brugge. Op donderdagavond trappen de Belgen af tegen het Turkse Besiktas.

"Maanden geleden hing Europa nog aan een zijden draadje voor ons. En we hebben ook nog drie voorrondes moeten overleven. Dat is gelukt, dus ik ben gelukkig dat we hier überhaupt staan", vertelt hij geciteerd door het Nieuwsblad.

De vergelijking met Feyenoord uit Nederland werd al gemaakt: zij kwamen twee jaar achter elkaar ver in Europa. "Iedereen spiegelt ons aan Feyenoord, dat al eens de finale haalde. Maar daar wil ik ons niet mee vergelijken. We hebben tijdens de voorbereiding mogen ondervinden dat de Rotterdammers een heel sterk team hebben (Club verloor 2-0, red.). Ze spelen nu ook Champions League. Laat ons eerst proberen om de groep te winnen en zo een ronde over te slaan."

Wat mogen we verwachten? "Het hangt vaak van details af. Of de loting. Dus dat moeten we allemaal afwachten. Tijdens de voorrondes hebben we met Osasuna en Aarhus ook al afgerekend met enkele sterke tegenstanders. In de Conference League zitten een aantal ploegen die minder zijn dan ons. Maar even goed ook teams die van ons kaliber zijn, of zelfs beter. We zullen zien hoe ver we raken. Het zou naïef zijn om nu al te zeggen dat we ver zullen geraken."

Club kreeg veel goals tegen, dat lijkt een probleem in Europa. Mignolet weet ook waarom zijn team makkelijk goals incasseert en geeft uitleg. "We zijn een aanvallend team dat veel creëert. Het is logisch dat je dan soms wat meer weggeeft. Zo lang we meer scoren dan onze tegenstander, heb ik daar weinig problemen mee. En we scoren makkelijk. Trouwens: in de competitie kregen we nu zes goals tegen. Er zijn niet veel ploegen die beter doen."

Lees meer:
0 reacties