Mignolet ziet collega transfer maken: "Spanje, Duitsland of Engeland"

Simon Mignolet
Simon Mignolet Foto: © Pro Shots

Jean Butez was een belangrijke pion in het kampioenenjaar van Royal Antwerp FC. De Franse doelman kan op lof rekenen van Club Brugge keeper Simon Mignolet.

Collega Simon Mignolet vertelde over zijn bewondering voor de keeper in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Omdat Jean niet de meest imposante doelman is qua postuur. Akkoord, maar... Kijk naar hoe Vicario zich manifesteert met Tottenham. Dat moet voor Jean ook mogelijk zijn. Het is natuurlijk een grote stap, maar Jean is klaar voor het buitenland."

Mignolet ziet Butez vertrekken. "Of het nu Spanje, Frankrijk, Duitsland of Engeland is, veel zal afhangen van het soort voetbal dat zijn toekomstige club speelt. Neem nu Bart Verbruggen, die van Anderlecht naar Brighton is gegaan. Wel, Butez zou daar ook passen. Want de focus bij Brighton ligt op meevoetballen. Veel meer dan op je postuur, laat staan op kick-and-rush."

Meevoetballen kan hij wel. "Jean is een rustpunt. Hij heeft een goede lange bal, start de opbouw erg proper en leest het spel goed. Jean weet wanneer ie de bal moet inspelen en wanneer hij 'm moet bijhouden. Ook hoe hij anticipeert op voorzetten, om het probleem op te lossen vooraleer het zich stelt, zit goed."

Lees meer:
0 reacties