Mignolet: "Zo beïnvloed je de score terwijl je rustig kan analyseren"

Simon Mignolet
Simon Mignolet Foto: © Pro Shots

Simon Mignolet was zondag vol onbegrip betreffende de strafschop die Club Brugge tegen kreeg na een vermeede overtreding van Brandon Mechele. De doelman van Club Brugge was na afloop op de site van Club Brugge bijzonder uitgesproken.

"We speelden een goede wedstrijd en hadden de controle, met uitzondering van de eerste twintig minuten waar er meer evenwicht was", zo begint Mignolet. "Antwerp kreeg daar ook een aantal halve kansen. Maar daarna komen we verdiend 2-0 voor. Bij het eerste tegendoelpunt kon het beter en kwamen ze terug in de wedstrijd. Ze gooiden lange ballen vooruit met grote jongens. Maar ook dan kwamen we niet in de problemen of onder druk te staan. Plots staat het gelijk en ben je heel erg teleurgesteld dat je op zo’n manier twee punten moet verliezen. Het ergste is dat je zo punten verliest, je er niets kan aan doen en het niet in eigen handen hebt. Dat is moeilijk en heel frustrerend, maar dat is voetbal."

Tot ongeloof van Mignolet kreeg zijn ploeg een strafschop tegen. "Ik stond op dezelfde afstand als de scheidsrechter. Mijn eerste gevoel was te licht voor in zo’n wedstrijd. Er stond veel op het spel, er was veel emotie. Het was een faire wedstrijd met duels, maar niets dat over de schreef ging. Mensen komen naar het voetbal om intensiteit en contacten te zien. Oké, Mechele zijn arm maakt contact met die speler en ik heb nu ook de beelden gezien. Maar dit maakte het nog meer duidelijk dat dit geen penalty is. Spijtig dat we zo twee punten verliezen wat niet nodig was."

"Ik snap ook niet waarom men wil ingrijpen in zo’n situaties en hoe het Referee Departement zo wil werken", vervolgt de WK-ganger. "Zo beïnvloed je de score terwijl je rustig beelden kan analyseren. De VAR kan niet ingrijpen daar, dat wist ik. Het moment dat hij floot, was het strafschop. Dat is net het omgekeerde verhaal. In die fase loopt Odoi ook nog achter de bal."

"De speler kan nooit gevaarlijk zijn. Mechele zou ook nooit de intentie hebben om hem neer te halen, want dat is net de reden waarom je strafschop geeft. Dat begrijp ik niet, dat zou je moeten afwachten. De VAR speelt ook op safe om bij contact niet in te grijpen. Het zou beter zijn om dit te laten doorlopen en pas in te grijpen bij truitje-trek. Dat hebben we ook gezien tegen Westerlo. Maar dat is moeilijk te begrijpen en daar moeten we ons bij neerleggen", aldus Mignolet.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
zo
19/05
Anderlecht
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand