Minnaert bezorgt Club YLA belangrijk punt in Luik

PHOTONEWS 10938303 049
PHOTONEWS 10938303 049 Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Club YLA heeft zich zaterdagmiddag tegen Standard Fémina naar een enorm belangrijk punt geknokt. De Brugse dames leken een lange tijd voor de derde opeenvolgende keer tegen een nederlaag aan te lopen, maar een treffer van Marie Minnaert vlak voor tijd bracht daar gelukkig verandering in. Dankzij het gelijkspel behoudt Club YLA haar voorsprong op de ploeg uit Luik.

Club YLA en Standard Fémina stonden op de eerste speeldag van het seizoen al tegenover elkaar. Toen op Jan Breydel. De verwachtingen rond Club YLA waren helemaal niet hooggespannen, maar de ploeg van Dennis Moerman boekte een overtuigende 4-1 overwinning. Het bleek het startsein voor een uitstekende reeks in de Scooore Super League. De Brugse dames zegevierden in de zes volgende competitiewedstrijden. Ook de eerste twee bekerpotjes leverden een zege op. Afgelopen zaterdag kwam er tegen KAA Gent Ladies echter een einde aan de ongeslagen status, terwijl er dinsdag werd verloren van OH Leuven Women.

Op bezoek bij Standard Fémina moest er een reactie komen van Club YLA, maar de Brugse dames keken al na twaalf minuten tegen een achterstand aan. Ze lieten zich verrassen bij een hoekschop. De ploeg van Moerman liet haar koppie echter niet hangen en maakte nog voor het rustsignaal gelijk. Jody Vangheluwe trapte de bal 'staalhard' binnen voor de 1-1. De eerste goede kans in de tweede helft was voor YLA, maar het was Standard Fémina dat de voorsprong pakte. De Brugse dames zochten vervolgens nadrukkelijk naar de gelijkmaker. Die leek er echter niet meer te komen. Totdat Minnaert twee minuten voor tijd de 2-2 tegen de touwen joeg.

De sterspeelster bezorgde haar ploeg daarmee een belangrijk punt. YLA ziet OH Leuven Women en RSCA Women weliswaar verder uitlopen, maar ze houdt de aanval van Standard Fémina voorlopig tegen. Volgende week speelt de ploeg van Moerman thuis tegen Woluwe.