Moet De Ketelaere op 't Kiel bewust een kaart pakken?

©Orange Pictures/Photo News
©Orange Pictures/Photo News Foto: © https://blauwzwartfans.be/2022/04/moet-de-ketelaere-op-t-kiel-bewust-een-kaart-pakken/

Het zou doodzonde zijn als Charles de Ketelaere de eerste wedstrijd van de Champions' play-offs aan zich voorbij moet laten gaan. Die kans is echter nog altijd aanwezig. De Ketelaere is namelijk slechts één gele kaart verwijderd van een schorsing.

We gaan terug naar het afgelopen seizoen. Er stond in de reguliere competitie geen maat op Club Brugge. De ploeg van toenmalig trainer Philippe Clement had een enorme voorsprong opgebouwd. Bij een overwinning op Excelsior Moeskroen op de laatste speeldag van de reguliere competitie zou de voorsprong op Antwerp FC bij aanvang van de Champions' play-offs liefst acht punten bedragen. Toch waren er ook kopzorgen voor Clement.

De oefenmeester kon in de laatste competitiewedstrijd namelijk geen beroep doen op Éder Balanta, Federico Ricca en Youssouph Badji, die allemaal kampten met een blessure. Daarnaast stond Clinton Mata op scherp. Het was dan ook serieus de vraag of Clement tegen Excelsior Moeskroen een beroep zou doen op Mata. Maar dat deed hij 'gewoon'. Daar kreeg Clement echter al snel spijt van. Mata werd namelijk al na negen minuten op de bon geslingerd. Daardoor ging het eerste play-offduel (met Anderlecht) aan hem voorbij.

Terug naar dit seizoen. Met nog maar twee wedstrijden te gaan is het dus de vraag wat Schreuder van plan is met De Ketelaere. Hoewel Beerschot al zeker is van degradatie, wil Schreuder niets weten van onderschatting. ''We gaan die wedstrijd zoals altijd aanpakken, en gewoon met het nodige zelfvertrouwen en discipline doen wat we moeten doen'', werd de coach tijdens zijn persconferentie geciteerd door Het Nieuwsblad. We kunnen dan ook een sterke elf verwachten, mogelijk mét De Ketelaere.

Lees ook: Basisplaats lonkt voor Lang: ”Hij moet minuten maken”

Gaat de Rode Duivel bewust een gele kaart pakken zodat hij de laatste competitiewedstrijd tegen KV Mechelen mist en met een schone lei aan de play-offs kan beginnen? Het valt niet uit te sluiten, al is De Ketelaere niet bepaald het type om zoiets te doen. De Ketelaere is overigens niet de enige speler van Club Brugge die op scherp staat. Ook Eduard Sobol en Balanta hebben vier gele kaarten op zak.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Genk 34 41 75
2 Union Saint-Gilloise 34 29 75
3 Antwerp 34 33 72
4 Club Brugge 34 25 59
5 Gent 34 26 56
6 Standard Liège 34 13 55
7 Westerlo 34 8 51
Bekijk de hele stand