Mogelijk toch een titelfeest voor Club en zijn fans

Brandon Mechele viert de landstitel met Club Brugge
Brandon Mechele viert de landstitel met Club Brugge Foto: © Foto: ©Blue Army

Club Brugge begint over een kleine twee weken met een recordvoorsprong van acht punten aan de Play-Offs. De vraag is al een tijdje niet meer of, maar wanneer de ploeg van Philippe Clement zich voor de tweede keer op rij kroont tot landskampioen. De kans dat er tegen die tijd weer supporters welkom zijn, lijkt heel erg klein. Dat betekent echter niet dat er helemaal geen kampioensfeest kan komen. Volgens Het Laatste Nieuws zijn er plannen om de viering van de landstitel als testevent in te schrijven.

Hoe belangrijk fans voor het voetbal zijn, blijkt deze week nog maar eens. Het gaat momenteel nergens anders meer over dan een Super League. In de nacht van zondag op maandag kondigden twaalf 'grote' clubs hun eigen competitie aan. Zij zouden het niet eens zijn met de huidige Champions League, die clubs zoals Liverpool, Real Madrid, Juventus en Manchester City te weinig zekerheid en dus inkomsten zou bieden. De voetbalwereld reageerde verontwaardigd op de aankondiging. Heel veel (oud-)spelers, (oud-trainers) en fans keerden zich via social media tegen dit initiatief. De achterban van Liverpool besloot zelfs al haar spandoeken weg te halen.

Uiteindelijk lijkt die Super League er toch niet te komen. Dat zou een overwinning zijn voor de fans, die het dit seizoen sowieso al zwaar te verduren krijgen. De meeste supporters hebben hun favoriete elftal nog niet eens live in actie zien komen. Club Brugge heeft bij de start van de competitie wel een paar duels kunnen rekenen op zijn achterban, maar dat voelt inmiddels als een eeuwigheid geleden. In Nederland zijn er komend weekend supporters welkom. Komt dat voor Ajax goed uit. De Amsterdammers kunnen, als ze donderdag en zondag winnen van respectievelijk FC Utrecht en AZ, kampioen worden. Met de wetenschap dat een deel van de achterban weer aanwezig is, zal dat vast lukken.

Testevent

In België lijkt het er dit seizoen niet meer van te komen, supporters op de tribune. Maar een titelfeest mét fans, lijkt er voor Club Brugge dan wel weer in te zitten. De koploper van de Jupiler Pro League, die het landskampioenschap haast niet meer kan ontgaan, zou de titelviering dan moeten inschrijven als testevent. Deze week buigt de overheid zich over het kader voor dergelijke testevents. Organisaties die zo'n event willen organiseren, moeten zich voor 29 april inschrijven. De beslissing valt overigens pas op 10 mei. Dan heeft Club Brugge al twee van de zes speeldagen achter de rug. Het wordt dus wel krap.

Volgens Het Laatste Nieuws zouden er dus wel plannen zijn. ''Maar het wil het vel van de beer niet verkopen voor die geschoten is. Het Brugs stadsbestuur hoorde nog niets van Blauw-Zwart. Als de vraag er komt, zal de stad wel haar best doen om te faciliteren'', klinkt het bij het dagblad. Het zal ons benieuwen. In en rond Jan Breydel zou Club Brugge in een gecontroleerde omgeving supporters kunnen ontvangen, dus we hebben mogelijk toch iets om naar uit te kijken...

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand