Mogelijke komst Adamyan duidelijk signaal richting Pérez

PHOTONEWS 10926025 225
PHOTONEWS 10926025 225 Foto: © Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

Er staat op de slotdag van de winterse transfermarkt mogelijk nog wel het een en ander te gebeuren bij Club Brugge. Zo zou de huidige nummer twee van België zich willen versterken met Sargis Adamyan van Hoffenheim. De Armeense spits zou in West-Vlaanderen de strijd aan moeten gaan met Bas Dost. En dat is een duidelijk signaal richting Daniel Pérez.

Dat Club Brugge zich op de valreep nog wil versterken met een spits is natuurlijk geen verrassing. Als we kijken naar de huidige spelersgroep ontbreekt er een waardige concurrent voor Bas Dost. De Nederlander raakte in de eerste helft van dit seizoen zijn basisplaats kwijt, maar knokte zich onder Alfred Schreuder terug in het elftal. En Dost doet het uitstekend. Laat dat duidelijk zijn.

Club Brugge was in 2022 vooralsnog vijf keer trefzeker en vier van die doelpunten werden gemaakt door Dost. Maar we moeten ook eerlijk zijn: de boomlange spits heeft op dit moment alleen een basisplaats omdat Schreuder geen alternatieven heeft voor de spitspositie. Ja, Charles de Ketelaere vervulde die rol uitstekend voor de winterstop. Maar Schreuder ziet duidelijk een andere rol voor hem weggelegd.

De enige andere, pure centrumspits in de spelersgroep van Club is Daniel Pérez. De Venezolaan maakte evenals Dost in de winterse transferperiode van vorig jaar de overstap naar Blauw-Zwart. Hij beleefde een stormachtige ontwikkeling, maar raakte in de eerste seizoenshelft volledig uit beeld. Clement deed slechts 36 minuten een beroep op Pérez.

Schreuder trekt zijn conclusie

Onder Schreuder leek de Venezolaan een nieuwe kans te krijgen. Hij zat in de kern voor de wedstrijden tegen STVV en Standard en maakte zondag op KV Kortrijk zijn eerste minuten in de hoofdmacht sinds 22 augustus. Maar nu lijkt Pérez toch weer plaats te moeten maken. In de persoon van Sargis Adamyan is er een centrumspits op komst naar West-Vlaanderen die met Dost zal moeten strijden om een plek in de punt van de aanval.

Schreuder lijkt, ook na Pérez zijn matige invalbeurt op Kortrijk, tot de conclusie te zijn gekomen dat Club behoefte heeft aan een nieuwe spits.

De geruchten over de mogelijke komst van Adamyan komen toch redelijk uit de lucht vallen. Het lijkt erop dat Schreuder eerst Pérez aan het werk wilde zien, om te kijken of hij een waardige stand-in van Dost kon zijn. De oefenmeester lijkt, ook na Pérez zijn matige invalbeurt op KV Kortrijk, tot de conclusie te zijn gekomen dat zijn groep behoefte heeft aan een nieuwe spits.

Dat zal voor Pérez toch een teleurstelling zijn. De Venezolaan zette twee weken geleden immers nog zijn krabbel onder een nieuw contract tot de zomer van 2026. Dat Club wel degelijk potentie in hem ziet, is dus duidelijk. Maar hij wordt voorlopig te licht bevonden voor het grote werk. Club heeft nou eenmaal behoefte aan een spits die er meteen staat. Of Adamyan die spits is, zal moeten blijken. Maar de Armeen weet wel wat Schreuder van zijn diepste aanvaller verwacht.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
zo
19/05
Anderlecht
18:30
Club Brugge
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand