Mogelijke transfer Mata bezorgt Club een déjà vu

PHOTONEWS 10952306 181
PHOTONEWS 10952306 181 Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Club Brugge dreigt toch een belangrijke speler te zullen verliezen in januari. Zo zou Clinton Mata in de nadrukkelijke belangstelling staan van AS Monaco, waar Philippe Clement inmiddels aan het roer staat. Ook vorig jaar raakte Blauw-Zwart een sterkhouder kwijt aan de Monegasken.

Club Brugge beleefde vorig jaar, op de komst van Bas Dost na, eigenlijk een rustige en voorspoedige winterse transfermarkt. Maar het vertrek van Krépin Diatta veranderde alles. Club Brugge was eigenlijk helemaal niet van plan Diatta te verkopen, maar het voorstel van AS Monaco viel niet te weigeren. Zo'n zeventien miljoen euro telden de Fransen neer voor de aanvaller. Dat bedrag kan door bonussen nog verder oplopen.

Weliswaar een welkome opsteker voor de bankrekening, maar de Brugse clubleiding stond door het vertrek van Diatta voor de bijna onmogelijke taak om een geschikte vervanger te vinden. Ze kwam uiteindelijk uit bij Tahith Chong. De Nederlander kwam op huurbasis over van Manchester United. Chong slaagde er echter geen moment in de hoge verwachtingen waar te maken. Club moest het daardoor de volledige tweede seizoenshelft doen zonder waardige vervanger van Diatta.

En die kwam ook niet in de zomerstop. Michel-Ange Balikwisha, Álex Collado en Mohamed Daramy stonden allemaal op het wensenlijstje, maar zij kozen allemaal voor wat anders. Tajon Buchanan wilde wél. New Engeland Revolution was echter niet bereid de Canadees al in de zomer naar Brugge te laten gaan. Buchanan arriveerde pas vorige week. Het is nog vroeg, maar hij liet in de oefenwedstrijden in Marbella al bij vlagen zien waarom Club met hem eindelijk de vervanger voor Diatta in huis heeft.

Krépin Diatta
Krépin Diatta vertrok vorig jaar naar AS Monaco. Zijn vervanger arriveerde bijna een jaar later... (Photo by Tomas Sisk/Photo News)

Opnieuw de markt op

Maar dat heeft dus bijna een jaar geduurd. Het is te hopen dat de zoektocht naar een vervanger voor Mata, mocht hij deze winter daadwerkelijk vertrekken, een stuk voorspoediger verloopt. Want dat Club de transfermarkt opgaat bij een vertrek van de Angolees, lijkt een zekerheidje. Tenzij Alfred Schreuder Ignace Van der Brempt en Tibo Persyn goed genoeg acht om Mata te doen vergeten...

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Mechelen
18:30
Club Brugge
vr
7/04
Club Brugge
20:45
RFC Seraing
za
15/04
Westerlo
20:45
Club Brugge
zo
23/04
Club Brugge
18:30
AS Eupen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Union Saint-Gilloise 30 25 65
3 Antwerp 30 28 60
4 Gent 30 22 51
5 Club Brugge 30 13 49
6 Westerlo 30 9 48
7 Standard Liège 30 8 46
8 Anderlecht 30 6 42
Bekijk de hele stand