Nielsen maakt indruk: "Hij kan bij elke Belgische topploeg mee"

Casper Nielsen
Casper Nielsen Foto: © Pro Shots

Casper Nielsen wil graag de overstap maken naar Club Brugge. Sébastien Pocognoli speelde in 1B samen met Nielsen bij Union. De oud-speler van de Rode Duivels is zeer te spreken over Nielsen.

"Ik had een goeie band met hem. Het is een goeie speler en een goeie vriend geworden", zegt Pocognoli tegenover Het Laatste Nieuws. "Toen ik naar Union kwam, speelde Casper nog als nummer tien. Ik adviseerde hem lager te gaan spelen. Op de zes kan hij een topcarrière maken, daar was ik toen al van overtuigd."

"Hij liep in die tijd namelijk enorm veel – soms wel veertien kilometer per wedstrijd –, maar raakte weinig ballen", vervolgt hij. "Bovendien is het met de rug naar doel moeilijker voor hem. Casper is beter als hij het spel voor zich ziet en zijn loopacties kan inzetten. Hij gaf me daar uiteindelijk gelijk in. Dit seizoen is hij op die plek gaan spelen en we hebben allemaal gezien hoe goed hij was."

Volgens Pocognoli kan Nielsen zeker wat toevoegen aan Club. "Qua mentaliteit is er niks op aan te merken", meent de ex-Rode Duivel. "Hij werkt keihard, ook op training. Hij is heel erg veelzijdig. Kan lopen, werken, creatief zijn, coachen... Qua leiderschap is hij enorm gegroeid. Je hebt twee type leiders. Zij die roepen en zij die met hun mentaliteit en uitstraling de kar trekken."

"Casper behoorde voorheen tot die laatste categorie, maar heeft daar nu een stem aan toegevoegd. Hij is altijd eerlijk, op het veld en ernaast. Elke coach wil zo'n speler in zijn ploeg. Ik ben ervan overtuigd dat hij met betere spelers om zich heen nog serieuze stappen kan zetten. Hij kan bij elke Belgische topploeg mee", aldus Pocognoli.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 21 aug. 2022, 13:30
Pro League
Club Brugge -
-
Kortrijk -
vr 26 aug. 2022, 20:45
Pro League
Sporting Charleroi -
-
Club Brugge -
vr 2 sep. 2022, 20:45
Pro League
Club Brugge -
-
Cercle Brugge -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 Anderlecht 4 6 9
4 Gent 4 3 8
5 Club Brugge 4 3 7
6 Union Saint-Gilloise 4 -1 7
7 Westerlo 4 1 6
Bekijk de hele stand