Nieuw contract voor Pérez, is Dost de volgende bij Club?

Club Brugge heeft Daniel Pérez van een mooi verjaardagscadeau voorzien. De Venezolaan zette maandag zijn krabbel onder een nieuw contract tot de zomer van 2026. Is Bas Dost de volgende?

Daniel Pérez en Bas Dost hebben niet alleen gemeen dat ze centrumspitsen zijn. Beiden maakten ook in dezelfde maand de overstap naar Club Brugge. Zowel Pérez als Dost tekende in januari 2021 een contract bij Blauw-Zwart. Dost werd binnengehaald als eerste spits, terwijl Pérez in de toekomst voor de doelpunten moet zorgen.

Dat blijkt nog maar eens aan het nieuwe contract voor de Venezolaan. Pérez was al in het bezit van een verbintenis tot medio 2025, maar daar wordt dus nog een jaar aan vastgeplakt. Dat zal Pérez goed doen. Hoewel hij tijdens de voorbereiding op dit seizoen veel indruk maakte, kwam hij in de eerste seizoenshelft niet in Philippe Clement zijn plannen voor.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1483107352962375688?s=20

Dat lijkt onder Alfred Schreuder te gaan veranderen. De Venezolaan maakte al minuten tijdens het trainingskamp in Marbella en zat afgelopen zaterdag eindelijk weer eens bij de selectie voor een officiële wedstrijd. Pérez zag dat Dost bij het debuut van Schreuder uitgroeide tot een van de uitblinkers. Dost was de maker van de 2-0, alweer zijn achtste competitietreffer van het seizoen.

De situatie is veranderd

Indrukwekkende statistieken, zeker als je je bedenkt dat de Nederlander dit seizoen pas zeven keer aan de aftrap stond van een competitiewedstrijd. Onder Clement was Dost een beetje op een zijspoor beland. Het was geen makkelijke periode voor de spits, gaf hij toe na afloop van het thuisduel met STVV. Maar nu is alles anders. Met Schreuder staat er een trainer aan het roer die het wél ziet zitten in Dost.

Daarom behoort een nieuw contract weer volledig tot de mogelijkheden. Club zal echter wel een beetje haast moeten maken. Dost vertelde dat er nog geen gesprekken gaande zijn over een nieuw contract. Maar omdat zijn verbintenis na dit seizoen afloopt, mag hij deze maand al een voorcontract tekenen bij een andere club.

De plannen van Club Brugge met Dost zijn (nog) niet bekend. Maar de speler zelf sluit een nieuw contract in ieder geval niet uit. ''Weet je: ik ben nog niet klaar bij Club Brugge. Het is aan mij om de komende maanden te laten zien wat ik kan.''

Lees meer: